vrijdag 28 januari 2011

Zaterdagmorgen

Het is nu zaterdagmorgen/middag. Vanmorgen ben ik eerst weer eens lekker wezen hardlopen. Ik heb weer een andere route verkend. Zodoende leer ik de stad een beetje kennen. Het is dus qua inwoneraantal wel vergelijkbaar met Ede, maar je hebt vrijwel geen hoogbouw en een groot percentage woont in vrijstaande huizen. Dus qua oppervlakte zal het wel groter zijn. Het is dus ook allemaal ruim opgezet met brede straten die de wijken in grote vierkanten verdelen. Je ziet in de nieuwere wijken dat ze wel wat meer variatie aanbrengen door meer bochtige wegen aan te leggen. Er zijn ook vrij veel parken en sportvelden. Over het algemeen is de eerste indruk dus niet onaardig.
We hebben nog geen fietsen, maar hebben daarvoor wel de eerste contacten gelegd, dus volgende week denken we die wel te hebben. Hoewel Palmerston bekend staat als de fietsstad van NZ met aparte fietsstroken, is het natuurlijk nog steeds niet vergelijkbaar met Nederland. Over het algemeen is het nog steeds wat gevaarlijker omdat automobilisten er niet zo goed rekening mee houden.

Gisteren hebben we een gesprek gehad met de conrector van Sjacko's school. Ze had de uitslag van de testen die hij op donderdag had gedaan. Sjacko was de beste van de groep en ook over het algemeen scoorde hij hoog. Hij wordt dus in de 'extension class' van year 10 geplaatst. Naast een vast pakket van vakken moet hij nog twee andere vakken kiezen waaronder bv. muziek of tekenen en dat soort dingen. Ook kan hier voor allerlei sporten kiezen. Ze hebben sinds kort ook zogenaamde 'digital classes' waar ze veel met de computer doen. Dan moet hij ook zijn eigen laptop meenemen. Die moeten we dus nog kopen en Sjacko is daar uiteraard zeer content mee.

We hebben ook al een familie laptop aangeschaft. Alleen hebben we nog geen snel internet. Daarvoor zitten we te wachten op een modem. Hopelijk komt die begin volgende week. Tot die tijd kunnen we nog niet echt skypen bv. We hebben wel al een beetje geskypt door alleen te chatten.

Sophia heeft daarnet lekker pannenkoeken gebakken. We hadden natuurlijk niet de kant-en-klare pakken Koopmans of Honig, maar met bloem, eieren en melk kom je een heel eind. Ze smaakten prima. Zo dadelijk willen we naar het zwembad gaan. Eens kijken hoe dat er uit ziet.

1 opmerking:

  1. Knap hoor Sjacko en nog een eigen school laptop ook! Adam zit ook in grade 10 op High School. Ze dragen hier geen uniform maar een letter jacket. Dat is een stoer jasje met speldjes erop van bijzondere dingen die je bereikt hebt, zoals goede cijfers, sportprestaties enzo. Adam vindt het onnodig opscheppen, dus hij doet er niet aan mee. Ik bewaar de speldjes, you never know, may be he changes his mind....
    Veel plezier daar! Gr, Hanneke.

    BeantwoordenVerwijderen