zondag 23 januari 2011

Toch nog met de dolfijnen gezwommen

Gisteren zijn we in een tamelijk rap tempo van Westport naar Picton gereden. Dit omdat het tweede deel van de route vrij vlak was en er op de hele route niet echt iets bezienswaardig te zien was. In Picton hadden we dit keer eens een ander holiday park uitgezocht: Parklands Marina Holiday Park. Dit om onze meest trouwe volgster van onze blog eer aan te doen. Het weer was niet echt denderend meer, maar het was nog wel droog. Volgens de parkbeheerster vielen we met onze neus in de boter, want er was net een groot feest in Picton aan de gang. Daar zijn we dus maar gaan kijken, maar eerlijk gezegd viel het wel wat tegen. Nou ja, Sophia, Sjacko, Marissa en Hanna hebben allemaal in de ballen in het water gezeten.

Het park cq. camping was op zich wel leuk voor de kinderen. Er waren veel andere kinderen en ze hebben samen met elkaar lekker een potje rugby gedaan.

Het hoogtepunt waar we allemaal naar uitkeken was natuurlijk onze herkansing op het zwemmen met dolfijnen. We hadden weer gereserveerd, dus dat stond vast. We hadden gelezen dat de Marlborough Sounds vanwege hun ingeslotenheid over het algemeen veel rustiger waren dan bijvoorbeeld de baai bij Akaroa waar we het eerst geprobeerd hadden en het vanwege de ruwe zee niet door kon gaan. Het weersvooruitzicht was wel dat het weer zou omslaan, dus helemaal gerust waren we er niet op. We moesten ons ’s morgens om 8.30 al melden, dus het was nog relatief vroeg opstaan voor ons doen. Op het kantoor aangekomen, bleek dat het allemaal gewoon door kon gaan, dus dat was mooi. Het zou nu gaan gebeuren. Het weer was inderdaad omgeslagen en het regende vrijwel onafgebroken, maar dat deerde niet; nat wordt je toch. We werden allemaal in een wetsuit gehesen en daar gingen we.

Van tevoren werden we verteld dat we diverse dolfijnen konden tegenkomen, waarvan ‘bottlenose dolphins’ hier het meest voorkomend waren. Flipper was ook zo’n dolfijn. We konden zelfs ook orka’s tegenkomen, maar daar zouden we dan niet mee gaan zwemmen.

Het gaat hier dus om wilde dolfijnen die overal in de baaien kunnen zitten. Het is voor de organisatie dus ook altijd weer een hele zoektocht om ze te vinden. Maar ze beloofden ons een kans van 98%, dus het zou goedkomen. Ze worden overigens ook niet met voer gelokt. Het is wel zo dat de dolfijnen de boot min of meer kennen en vanwege hun nieuwsgierige karakter, komen ze er juist wel op af. Er werd ons ook geïnstrueerd om zoveel mogelijk lawaai in het water te maken; daar zouden ze juist op af komen. Het duurde inderdaad wel even, maar op een gegeven moment werden er toch zwarte vinnen gespot.


Ze sprongen voor ons in de lucht en maakten de min of meer bekende acrobatische sprongen. Maar het geeft toch wel een kick om ze zo in het wild te zien en niet in het dolfinarium. Het is moeilijk om het prachtige schouwspel op foto en video vast te leggen omdat het allemaal zo snel gaat. Daarnaast zorgde der regen dus continu voor een natte lens. Onderstaande plaatjes geven dus maar een fractie weer van wat we werkelijk beleefd hebben.


Vervolgens is het dan de kunst om er met de boot ruim voor te komen, zodat je vervolgens met de hele groep in het water gaat en hoopt dat ze dan op je af komen. In totaal hebben we dat vier keer gedaan. De kinderen waren laaiend enthousiast om zo dicht bij ze te komen. Zelf was mijn laatste duik ook de beste. Heel dichtbij bleef er één onder water om me heen cirkelen.


Het was dus een hele leuke ervaring. Met mooi weer was het natuurlijk aangenamer geweest, maar goed.

Het is ook de rest van de dag blijven regenen en waarschijnlijk gaat het morgen ook nog zo door. Gelukkig zitten we in een – zij het klein – huisje. Als je dan al die mensen met tenten ziet greppels graven…

’s Middags hebben we een preek van de Bethelkerk van 16 januari beluisterd. Dat was precies de dienst waarin de familie Slippers uit Zuid-Afrika, die in ons huis in Ede zitten – werden welkom geheten. Leuk om te horen.

Daarna zijn we nog naar het aquarium in Picton gegaan. Best nog wel aardig. Daar hebben we dan uiteindelijk toch nog een kleine blauwe pinguin gezien.

Morgenmiddag pakken we dus de boot weer naar het Noordereiland, waar we na een tussenstop bij Jan en Marian naar ‘ons’ huis in Palmerston North hopen te gaan. We kunnen in ieder geval terugkijken op een prachtige vakantie op het Zuidereiland. En dat laatste dagje regen is niets in vergelijking met de vele dagen zon die we gehad hebben. Het is nu ook wel weer genoeg geweest. Tijd voor een volgende episode.

7 opmerkingen:

  1. Whoehaaaa Ik voel me vereerd!!!Zomaar gebombardeerd tot meest trouwe volgster!
    Al denk ik eigenlijk dat er wel meer mensen jullie trouw volgen alleen niet reageren..
    Ontzettend gaaf dat zwemmen met dolfijnen, mooie fotos ook weer ook al is het jammer dat het wat grijs en grauwig is
    Staat je trouwens heel goed zo'n wetsuit ;-) Sjaak
    Strak hoor..
    Tja en dan zit het erop, jullie vakantie op het zuidereiland
    enorm veel gezien, gedaan en geblogd
    Blijf dit ook maar zo volhouden straks als je gesetteld bent in Palmerston
    Het is echt heel leuk om met jullie mee telezen en zo zijn jullie toch verweg maar zo dichtbij
    Joh...voor je het weet is het juni en zijn jullie er weer
    een hele goede reis gewenst.. tot de volgende keer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben mattias de groot vonden juillie hed eng met de dolfijnen juillie vonden hed niet eng zeker groetjes uit nederland bohanstraat 6 we missen juilllie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoihoi,

    Marina, je hebt gelijk. Ik heb alle verhalen gelezen, maar ben niet zo'n ster in reageren (-;
    Maar sjonge, S en S en kids: wat een geweldige tijd hebben jullie daar!! Toch om een beetje jaloers op te worden.
    De jongens vonden de foto's van het bungee-gebeuren natuurlijk gaaf!!
    Ik zou weleens met dolfijnen willen zwemmen!

    Een goede tijd gewenst op jullie vaste stek straks. Veel plezier op school voor de kinderen! Jullie kunnen straks je moeders engels verbeteren denk ik...

    groetjes,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Sjaak,Sophia en de kinderen,

    Uiteraard heb ik ook de blogs van jullie gevolgd en soms ook wel jaloers geweest wat jullie daar allemaal zien en mee maken. Vooral de natuur , maar ook de bungee jump van Sjacko en Marissa had ik niet willen missen en als ik er geweest was was ik uiteraard ook zelf gegaan!!. Staat altijd nog een keer op mijn verlanglijstje om dat te doen.Maar goed, jullie gaan nu dus naar het huis waar je je proberen te settelen en het dagritme van werk en school voor de kinderen weer proberen op te pakken . Dat is ook weer spannend hoe dat gaat lopen. Nou wens jullie veel succes toe en we spreken elkaar wel weer ,

    gr Rien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo allemaal,

    Om nog een vervolg op het bovenstaande te geven: ik heb nog nooit zoveel van jullie gehoord als in deze laatste weken vanuit Nieuw Zeeland. Ja zo gaat dat nu eenmaal. De computer start je elke dag, mail checken, dus ook ven het blog bekijken. Het is vaste prik.
    Wat hebben jullie genoten zeg en wat hebben jullie het getroffen met het weer. Ook de zomers in Nieuw Zeeland zijn niet altijd even mooi.
    En nu naar de volgende belevenis. Het noordereiland met jullie "eigen" woning, de scholen, de universiteit.
    Blijf maar schrijven op het blog, want het wordt veelvuldig gelezen door iedereen.
    Als het doorgaat wordt ma op 8 februari geopereerd aan haar heup. Misschien dat je haar tegen die tijd nog eens een keer kunt bellen.

    Voor morgen een goede overtocht en een fijne tijd toegewenst.

    Groetjes, Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ja zeg, kan ik als trouwe blogvolger natuurlijk niet achterwege blijven......ik vind het helemaal geweldig: elke dag een blogeditie van de Wolferts! Jullie maken er ook echt een feest van, bijzonder en onvergetelijk voor jullie gezin: lijkt het soms niet net een droom???? Maar binnenkort begint het serieuze leven van werken en school gaan, ook veel plezier gewenst daarmee! Ik moet eens uitvogelen hoeveel tijdverschil we nu precies hebben Sophia, misschien kunnen we eens skypen als je je straks alleen moet vermaken overdag! Groetjes, Hanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. P.S. nog een praktische tip: back-up van je blog maken. Zou zonde zijn als het 'kwijt' raakt. Maar wellicht doet Sjaak dat allang.... Trouwens veel respekt voor je hardloop-prestaties!

    BeantwoordenVerwijderen