dinsdag 4 januari 2011

Abel Tasman Park

Allereerst: vannacht hebben we heerlijk geslapen. De andere campinggasten waren op tijd stil en we hadden oordopjes gekocht. Dat voelde gelijk al een stuk beter en ik moet zeggen: met het kamperen vinden we ook wel steeds meer een ritme en structuur, dus gaat het ons beter af.

Vandaag hadden we een trip geboekt met de Abel Tasman Sea Shuttle. Dat houdt in dat je een eindje met de boot langs de kust vaart (wat op zich al prachtig is) en dan wordt afgezet op één van de vele stranden in een baai. Voor de meesten is het de bedoeling om dan een heel stuk van het Abel Tasman track te lopen en op een ander strand weer opgepikt worden. Die wandelingen gaan wel over flinke hellingen, dus vanwege de kinderen hadden we daar toch maar van afgezien.



Tijdens dit vaartochtje kom je dus langs de beroemde Split Apple Rock en we hebben 'm nu dus ook met eigen ogen kunnen aanshouwen. In het echt is het dan wel weer wat minder imposant dan je had voorgesteld, maar toch best aardig om er even langs gevaren te hebben.



Wij hebben ons laten afzetten in Anchorage Bay en vandaaruit hebben we een korte wandeling gemaakt naar de Watering Cove, wat inderdaad voor Hanna al zwaar genoeg bleek te zijn. Maar ook al was het een klein stukje, ook dat was al prachtig. Je loopt door prachtige bossen met waterstroompjes en boven op heb je prachtige vergezichten over de baaien en de zee.




Bij de Watering Cove was een leuk strand met rotsen en holen, dus weer genoeg spannende dingen te beleven. We hebben ook weer veel grote kwallen gezien, waar Hanna het helemaal niet op heeft. Dit was toch echt wel zoals je je had voorgesteld uit de folders. Mooie goudgele stranden met azuurblauw water en grillige rotspartijen.




We moesten dezelfde route weer terug wandelen en we hebben toen nog een tijdje doorgebracht op Anchorage Bay waar naast kwallen ook veel zeesterretjes waren aangespoeld. De kinderen hebben er nog een heel aantal meegenomen.


Dit was dan weer onze laatste dag in dit gebied en morgen moeten we dus weer de tent opbreken en moeten we weer een lange rit naar Hanmer springs maken. We hebben het hier in ieder geval best naar ons zin gehad en mooie dingen beleefd. Het weer was perfect; de komende dagen zou het iets minder kunnen worden.

4 opmerkingen:

  1. Erg leuk om jullie verhalen elke dag even te lezen! Zo te lezen maken jullie genoeg leuke dingen mee en is jullie avontuur positief begonnen. Ben zo nu en dan wel eens een beetje jaloers als ik lees wat jullie allemaal gedaan hebben. Geniet ervan en tot de volgende blog!
    Groetjes Liesbeth Onderstal-van Snippenberg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow... die zeesterren.. Ge-wel-dig
    Mag je zeker niet invoeren..? en zo ja.. als ze over een half jaar nog een beetje eruit zien dan hou ik me aanbevolen hoor..leuk souvenir!! ;-)
    Jullie zien echt heel veel zeg, vind zelf die split apple echt wel indrukwekkend hoor
    Hoeveel fotos hebben jullie nu al..?
    en gaat Sophia ook nog een keer bloggen...?
    Groetjes Marina ...
    Hier komt Mattias
    van wie zijn die voeten ?
    een wat is het daar heel mooi he
    op de fotos wel en nog een gelukkig nieuwjaar
    in 2011
    al vasd gefeliecieteerd met hanna we vinden in nederland hed wel leuk maar niet als juulie er niet zijn groetjes mattias de groot

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hoor al die reacties. Marina, we hebben nu precies 500 foto's en 38 video-shots. De voeten met de zeesterren zijn van Marissa. De kinderen hebben er inderdaad een aantal meegenomen en geprobeerd te drogen. Als ze verder niet te veel gaan stinken of rotten, zullen we ze proberen mee te nemen. Mattias, jij ook een gelukkig nieuwjaar en leuk dat jij ook af en toe een stukje schrijft. En ja we dachten al dat Nederland een stuk saaier zou zijn als wij weg waren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "Nederland saai..??? ";-)
    Momenteel niet Sjaak, het hele land en vooral onze regio is in rep en roer
    Grote chemische brand in de moerdijk,Google maar eens
    Laatste persbericht "er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen"
    mmm.. niemand geloofd dat eigenlijk.
    Geniet dus maar xtra van jullie schone gezonde lucht daar , denk zelfs dat rottende zeesterren nog lekker ruiken dan de lucht hier!!!

    BeantwoordenVerwijderen