zondag 30 januari 2011

Eerste zondag in Palmerston North

Vandaag was onze eerste zondag in Palmie (zoals ze Palmerston North hier afkorten). Via internet (wat zonder goeie modem nog steeds traag werkt) hadden we ons wat georiënteerd op de kerken. Die zijn er te kust en te keur. Toevallig hadden we het erover gehad met de conrector van Sjacko's school en die gaf aan dat ze naar de 'Reformed Church' ging. We hadden het idee dat die vrij dicht in de buurt komt van wat we in Ede gewend zijn. Dat was ook zo. De dienst begon om 10 uur en het is in principe in dezelfde straat, maar dan een paar kilometer naar het zuiden. Het blijkt dat de kerk oorspronkelijk is opgezet door Nederlandse immigranten in de jaren '50 (voor meer info, zie http://www.rcnzonline.com/palmnorth/About_Us.html). Er waren dus ook nog veel mensen te vinden van Nederlandse komaf die het natuurlijk leuk vonden om met ons te praten. Het was zelfs zo dat een ouder echtpaar min of meer al op ons gewacht had. Hij (Mr. van Laar) komt namelijk oorspronkelijk uit Ede, al was hij wel al 60 jaar geleden hierheen gekomen. Maar hij correspondeerde nog regelmatig met zijn zus in Ede en die had in de kerkbode gelezen dat er een Nederlands gezin naar Palmerston North zou komen. Hij was dus aangenaam verrast om ons te zien.
De dienst leek dus redelijk op wat we gewend waren, maar dan toch een beetje anders. Na de dienst was er koffiedrinken en hebben we nog een aantal leuke gesprekjes gehad en wat adressen uitgewisseld. Wellicht dat er nog wat bezoekjes op volgen dus. Ook de kinderen hadden wel al wat leuke vriendjes en vriendinnetjes gevonden. We willen overigens de komende tijd nog wel wat andere kerken verkennen; dat hoort ook een beetje bij onze cultuurverkenning.

Daarna waren we uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje van het dochtertje van de buren die 1 jaar werd. Dat werd gevierd in 'Lollipops', een klein speelparadijs met ballenbak en zo voor kinderen. Je kunt daar dan een apart kamertje afhuren voor het feestje en de kinderen hebben verder vrij toegang tot het speelgedeelte. Wel leuk om een keertje meegemaakt te hebben.

De buren zijn mensen die zo'n 4 jaar geleden vanuit Zuid-Afrika hier naartoe zijn geëmigreerd. Hun roots liggen overigens in India. Hij is anaesthesist in het ziekenhuis tegenover ons. We hadden al een paar keer een praatje gemaakt; aardige mensen.

Verdere hebben we vandaag niet zoveel bijzonders gedaan. We hebben nu wel één fiets gekregen. Maar we hebben nog geen fietshelm en als je zonder gaat fietsen, riskeer je hier wel een bekeuring, dus die moeten we nog even regelen.

Morgen hebben de kinderen nog vrij en 's middags hopen we met z'n allen even op de universiteit te gaan kijken voor een eerste kennismaking.

2 opmerkingen:

  1. Hi allemaal,

    Wat een nieuwe indrukken in een paar dagen. Leuk om te lezen hoor! Nienke is net naar de open dagen geweest op het Streek. Deze week de cito, dus die mis je mooi Marissa! Veel plezier en succes op school en werk en met contacten opbouwen.
    Groetjes

    Elvira

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pfff.. eindelijk voor mijn doen "veel te laat "een reactie vanuit Schelluinen
    had je blogjes wel gelezen alleen kwam het er niet van..feestjes/werken/ziek kind ..om te reageren
    Als ik het goed heb is het bij jullie nu dinsdagochtend en dat zou betekenen dat hanna en Marissa naar school gaan.. Spannend, ben benieuwd hoe dat bevallen/gegaan is. We zullen het lezen als wij wakker zijn en jullie naar bed gaan ( het blijft raaaar)
    en Sjaak, hoe was de kennismaking op de uni..? Leuk hoor allemaal
    volgens mij werkt skype hier weer naar behoren, begreep van manuel dat ie jullie online zag zondag..?
    we zullen het uittesten deze week
    Verder heb ik niet zo veel nieuwtjes hoor. Tis weer erg koud hier, het vriest en er ligt alweer een laagje ijs op de sloot
    Misschien komt er wel weer een schaatsperiode aan
    dikke kussss x x x
    ook van de mannen
    marina

    BeantwoordenVerwijderen