zaterdag 8 januari 2011

Hanna 8 jaar/helaas niet met dolfijnen gezwommen

Vrijdag zijn we dus vanuit Hamner Springs vertrokken richting Christchurch. Dat was niet zover rijden, dus konden we het rustig aan doen. Het reizen van de ene naar de andere plaats is zeker geen vervelende bezigheid, want je hebt onderweg prachtige gezichten zoals hieronder.



Omdat we weer richting kust gingen, dit keer de oostkust, konden we het als zeeliefhebbers niet laten om even een frisse duik te nemen. Er waren hier weer lekker hoge golven waar vooral Sjacko en Marissa erg van genieten.


Inmiddels zitten we dus alweer even in Christchurch in een ‘lodge’ van een Top10 Holiday park. Dat betekent een klein kamertje met 5 bedden, maar wel met eigen douche en WC. Daarnaast kun je dus van alle faciliteiten van het park gebruik maken zoals keuken, eetkamer, zwembad, speeltuin, etc. Dit park is allemaal wat luxer dan het vorige al moet ik zeggen dat de vorige locatie in Hanmer Springs best zo zijn charmes had.



Maar een goed bed is toch wel lekker moet ik zeggen en uiteindelijk gebruik je het vooral als slaapplaats en geldt het vooral als vertrekpunt om de omgeving te verkennen.
Vandaag was Hanna jarig en dat hebben we natuurlijk gewoon gevierd, als waren er natuurlijk dit keer geen vriendjes en vriendinnetjes bij. Desalniettemin hebben we gezongen, kadootjes gegeven en taart gegeten.


Van tevoren hadden we al bedacht dat we (ook min of meer als kadootje voor Hanna) in Akaroa met dolfijnen zouden gaan zwemmen. We konden dat hier op het park al vooraf boeken, dus dat hebben we maar gedaan. Het kost wel een lieve duit, maar een aantal dingen moet je toch gedaan hebben. We hoefden ons pas om 14.00 uur te melden, dus konden we rustig naar Akaroa rijden, wat nog wel zo'n anderhalf uur hier vandaan is. Maar opnieuw was dit geen vervelende rit.
We waren ruim op tijd in Akaroa, dus hadden we nog tijd over om wat rond te kijken. Het weer was wat minder, hoewel geen regen, en het begon langzamerhand wat op te klaren.


Toen we ons melden op het kantoor van de rederij, wachtte ons een onaangename verrassing. Het bleek dat de zee te ruw was en alle vaarten voor dolfijnenzwemmen waren geannuleerd; we konden wel ons geld terugkrijgen. Dat was wel even een zware teleurstelling. We hadden ons er allemaal op verheugd en het was natuurlijk ook best spannend hoe het allemaal zou gaan. Maar het was niet anders. Nadat we dit verwerkt hadden, moesten we alternatieven gaan bedenken. Op de weg hiernaar toe hadden we gezien dat er een of ander plaatstelijk feest was. Daar zijn we eerst naar toe gegaan. Het bleek voornamelijk een paardenconcours te zijn. Daar kon Marissa haar hart natuurlijk ophalen!


Er was ook een klein kinderboerderijtje, waar met name Hanna nog wat plezier aan beleefde. Er waren natuurlijk vooral schapen.


Er was ook een heuse schaapscheerderswedstrijd. Dat hebben we dan ook gelijk maar weer een keer gezien.


Vervolgens besloten we naar Sunmer te rijden waar een mooi strand zou zijn en een 'rock cave'. Na dit gewoon in de TomTom ingetikt te hebben, bleek dat dit ook nog eens een schitterende route was met prachtige uitzichten op de baai waar Christchurch aan ligt. Dat maakte alweer veel van de teleurstelling goed.


Aangekomen bij de rock cave, bleek dat dit toch ook wel weer een heel mooi punt was. Het was eb, dus kon je er leuk door heen lopen, maar er op klimmen was ook leuk.

Tot slot hadden we Hanna beloofd dat we uit eten zouden gaan. Er waren genoeg eettentjes in de buurt. Als eerste zagen we een pizzarestaurant, maar toen we dichterbij kwamen zagen we dat het gesloten was, omdat het gebouw beschadigd was tijdens de aardbeving van september vorig jaar. Uiteindelijk zijn we Indisch gaan eten. Dat was niet Hanna's favoriet, maar we zagen zo gauw geen goed alternatief en ze wilde het wel proberen, nadat we beloofd hadden dat ze ook nog wel patat zou krijgen als ze het echt niet lustte. Wij hebben heerlijk gegeten, maar daarna moesten we inderdaad toch nog maar wat 'chips' gaan kopen.
Morgen is het weer zondag. We hebben al een kerk op het oog waar we naartoe willen gaan. We zijn benieuwd.

3 opmerkingen:

  1. Een berichtje voor Hanna,

    Jarig zijn in Nieuw-Zeeland! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dat is nog eens iets anders dan een verjaardag in Nederland.
    Wat een teleurstelling dat het zwemmen met de dolfijnen niet door kon gaan. Maar wie weet hebben jullie nog een keer een kans om dit te doen. Je hebt ook nog cadeautjes gekregen. Leuk hoor.
    Heel veel groetjes van
    tante Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Hanna! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Niet iedereen kan zeggen dat ze haar verjaardag in Nieuw Zeeland heeft gevierd, stoer hoor! Ik lees dat je lekker verwend bent, al ging het zwemmen met dolfijnen niet door. Jammer, maar niks aan te doen helaas. Volgende keer beter!
    Veel plezier met je (jullie) verder reis!
    Groetjes Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hai lieve Hanna
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag hoor! Wel een bijzondere manier om het te vieren, zo ver weg van huis
    Je bent lekker verwend.. hebben ze daar ook Pet shop..? ;-) en wat een mooie taart
    Jammer van de dolfijnen, maar zo te lezen hebben jullie evengoed een heel leuke dag gehad
    en wat ontzettend stoer dat je Indisch bent gaan eten
    best wel pittig zeker
    Hier komt Mattias even, en dan moet ie naar bed hoor
    Het is hier 10 uur in de avond

    Mattias:
    hoi ik ben mattias maar jammer dat je niet achter de dolfijnen had gezwomen
    gefeliciteerd met hanna 8jaar ik ben al bijna 10 jaar en manuel is 13 en mama is 39 en papa is ook 39 ik gaazoometteen slaapen groethjes ui t nederkland in schluinen

    BeantwoordenVerwijderen