donderdag 20 januari 2011

Van FJ Glacier naar Westport: Shantytown en Pancake Rocks

Het weer was vandaag weer perfect en we hadden weer een flinke rit voor de boeg naar Westport. Het was weer een mooie route met toch weer andere dingen, maar langzamerhand gaat al dat natuurschoon ook wel een beetje wennen. Onderweg zijn we net voor Greymouth gestopt in Shantytown, een oud goudmijnwerkersstadje, zo dachten we, waar we lekker even konden uitrusten en lunchen. Het bleek echter een soort openluchtmuseum te zijn, waar je ook entree voor moest betalen. Maar goed, het was niet zoveel en als we er nu toch waren, moesten we dit ook maar meepikken. De kinderen vonden het wel leuk en we hebben lekker de benen gestrekt en gegeten.




We reden weer regelmatig dicht langs de zee. Dit stuk van de westkust wordt vooral gekenmerkt door allerlei mooie rotspartijen in de zee, waar de hoge golven woest tegenaan slaan. Het hoogtepunt daarvan zijn wel de zogenaamde ‘Pancake Rocks’ bij Punaikaki, waar we toch langs moesten rijden. We hadden er al veel plaatjes op internet van gezien, maar het was toch heel mooi om dat ook met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Voor de duidelijkheid: ze worden zogenoemd omdat ze net opgestapelde pannenkoeken lijken. Het was zeer de moeite waard moet ik zeggen.


Eind van de middag kwamen we aan op onze nieuwe locatie, een kitchen cabin op het ‘Seal Colony Top10 Holiday Park’. Een nette locatie, maar ondertussen kennen we dat wel. Het mooie hiervan is dat het op loopafstand van de zee ligt. En aangezien we daar wel weer een keer aan toe waren hebben we gelijk maar een frisse duik genomen. Het is een prachtig strand met lekker zacht zand, wel zwart zand, maar dat deert niet.

1 opmerking:

  1. Ziet er leuk uit hoor dat mijnwerkersstadje, doet me stiekem een beetje aan Disney denken;-)
    en dan nu een verblijf zo ongeveer op het strand
    Aaahh .. wat hebben jullie het toch goed
    maar euh.. zwart zand..? hoe kan dat dan..?
    Gewoon wel echt zand alleen een andere kleur of snap ik het helemaalniet

    Uiteraard nog van harte met ons nieuwe nichtje!
    Océane... x
    Jullie ook zo'n opgejaagd gevoel van 'ik wil er heen"? Ik wel hoor..
    Al vrees ik dat het voor ons.. en voor jullie ook wel even duurt voor we haar live zien
    Geluukig hebben we internet en skype zodat we toch een beetje alles wat dichterbij kunnen halen
    Over skype gesporken..
    Zal het snel eens opnieuw installeren, kunnen we ff babbelen
    Hoewel ik gelukkig nu snachts wat beter slaap!!!

    BeantwoordenVerwijderen