dinsdag 11 januari 2011

Mount Cook

Op het park in Omarama is niet zoveel te beleven, maar we waren hier gekomen om de Mount Cook te bezoeken en morgen gaan we weer verder. Het zag er vanmorgen bewolkt uit, dus we waren bang dat we niet zoveel zouden zien. De weersvoorspellingen waren echter goed, dus gingen we goedgemutst op weg. De route er naartoe voert langs 'Lake Pukaki' waarbij je continu de Mt Cook in het vizier hebt en steeds dichterbij komt. We zijn daarom regelmatig gestopt om te kijken en een kiekje te nemen.

In het begin hing er dus nog een klein wolkje om de top, die weldra verdween.

Het klaarde echt flink op en voor de rest van de dag was het stralend, helder weer. Toen we dichterbij kwamen kon je ook prachtig de verscheidene gletsjers zien.

In het dorpje Aoraki aan de voet van de Mt Cook is een bezoekerscentrum ingericht, wat een leuk overzicht geeft van de geschiedenis van de Mt Cook en met name de beklimmingen en alles wat daarbij komt kijken.

Na een lichte lunch hebben we de Governer's bush track gelopen, een van de lichtste wandelroutes, maar goed genoeg voor ons.



 Bijna aan het eind van de route kwamn we bij een prachtig bergriviertje. Sjacko moest het gelijk uitproberen om te drinken. Het was inderdaad lekker water en hebben nog geen buikkrampen, dus het zal inderdaad wel gegaan hebben.

Verder gaf het leuke klimuitdagingen en zijn we ook nog naar een leuk klein watervalletje gegaan.











Het was dus wederom een geweldige dag waarop we van de prachtige natuur in NZ hebben genoten. Teruggekomen bij ons huisje was het tijd om de aardappels te schillen en van een goede maaltijd te gaan genieten.


2 opmerkingen:

  1. Wat ben je al bruin sophia. Jelle hoor. HIer regent het de hele dag. Nix aan. Prachtige fotos en leuk stukje weer. En die laatste zin over aardappelen schillen is zo leuk . Alsof je gewoon helemaal niet aan het andere eind van de wereld zit maar dicht bij ons. Aardappelen schillen klinkt zo heerlijk nederlands. Voor ons zo herkenbaar tussen al die bijzondere dingen die jullie mee maken. Leuk. Voor straks slaap lekker en een dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. GRr. JElle hoor moet zijn lekker hoor. Mail via mijn telefoon en dat gaat zelden fout l oos

    BeantwoordenVerwijderen