donderdag 13 januari 2011

Queenstown: de adrenaline stad!!!

Vanuit Omarama zijn we gisteren in Queenstown aangekomen. Opnieuw, het begint misschien een beetje saai te worden, was het een prachtige rit door een landschap dat toch weer anders was dan we tot nu toe hebben meegemaakt.


Onderweg zijn we nog even door het oude goudzoekersstadje Cromwell gereden. Daar konden we gelukkig weer tanken, want het lampje brandde al een tijdje en ik zat 'm wel een beetje te knijpen. Je bent er voor gewaarschuwd in NZ dat je dit in de gaten moet houden omdat er niet zoveel tankstations zijn als bijvoorbeeld in Nederland. Bijna in Queenstown kwamen we langs de 'A.J. Hacket bridge', de brug waar het bungeejumpen ooit is begonnen. Er werd gesprongen, dus konden we lekker kijken. Er was er ook één die naakt sprong (al zag je feitelijk niks hoor).



Sjacko twijfelde er nog over of hij het ook zou gaan doen. Sophia en ik denken er niet aan, maar als Sjacko het wil, mag ie wel.

Bij mekaar was het niet zo'n lange rit en kwamen we begin van de middag in Frankton aan, wat een naburige stadje van Queenstown is. Daar zitten we op het Frankton Motorcamp in een cabin. Dit keer geen Top10 park. Het verschil zie je wel. Het is allemaal net wat minder netjes, maar op zich verder prima te doen. We zitten vlak aan de 'Frankton Arm', een zijarm van het 'Lake Wakatipu' waar Queenstown aan ligt. Toen we aankwamen waaide het vrij hard en leek het meer op de zee!
Vandaag stond er minder wind en was het weer goed en hebben we er wel in gezwommen, al is het water toch wel tamelijk fris.

Gisteravond heb ik samen met Sjacko nog een beetje de omgeving verkend. We zijn een eindje het 'Remarkable gebergte' opgereden en hebben nog wat wild gespot. Het uitzicht was erg mooi.


Shotover Jet
Gisteren waren we al even in de stad Queenstown geweest en hebben we gelijk maar een reservering gemaakt voor de beroemde Shotover Jet (zie http://www.shotoverjet.com/). Je gaat dan met een supersnelle speedboot over de rivier de Shotover. We hebben er ook foto's van, maar we moeten nog even wachten om ze te kunnen downloaden; die houden jullie dus nog te goed. De video hebben we wel direct meegekregen, dus hier is het bewijs dat we het echt hebben gedaan (het is een ingekorte versie, anders kost het teveel megabytes). Wij zitten met z'n vijfen op de achterste rij.


Het is ook leuk om naar anderen te kijken.


Morgen van de swing...
Naast bungeejumpen heb je dus ook 'swings', megaschommels dus, wel van 43 meter hoog (ach, what's the difference...). Marissa zag dat wel zitten en Sjacko koos er ook uiteindelijk voor in plaats van bungeejumpen. Waarschijnlijk is het uiteindelijk ook net iets leuker. In het begin is het dezelfde ervaring als bungee, maar daarna schommel je lekker een tijdje heen en weer, waardoor je dus veel langer ervan geniet. Ze hebben niet voor de allerhoogste gekozen, maar voor de Ledge Swing. Als je dit even op Youtube intikt kun je snel zien wat het inhoudt. We hebben er al voor betaald, dus 'there's no way back' hebben we ze duidelijk gemaakt. Het kost ook een lieve duit; maar ja, daarvoor ben je in Queenstown, the city of adventures. Om bij de swing te komen, moet je met de gondel omhoog de berg op en dan heb je ook een prachtig uitzicht en er is van alles te doen, dus we hopen ons daar wel weer een dagje te vermaken. Morgen kun je dus waarschijnlijk lezen hoe het allemaal afgelopen is. En als ze er vannacht maar niet te veel van dromen...

2 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal,
    Klinkt allemaal erg leuk, al die mooie avonturen. jullie houden de verhalen ook erg goed bij.
    Ben benieuwd naar de verhalen van de swing!
    groetjes brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aaaah bizarrr
    Ik zit gewoon te gillen hier bij het zien van die
    ledge Swing.op you tube.!
    ooohh wat on-ge-loof-lijk coool dat ze dat durven
    Ik vind het echt bizarrrr eng. Al zou ik geld toe krijgen zou ik het nog niet durven
    Mochten jullie dit nog lezen voor het gaat gebeuren : heeel veel plezier gewenst
    en ik kijk nog meer dan anders uit naar het volgende blog
    dikke kussss
    xx marina

    BeantwoordenVerwijderen