woensdag 19 januari 2011

Franz Josef Glacier

Gisteren was het de meest regenachtige dag tot nu toe. Maar op zich was het niet heel erg omdat het een reisdag was, hoewel je bij mooi weer natuurlijk meer kunt zien. En wat wil je, we zitten nu in een gebied waar het nu eenmaal heel veel regent. Je hebt er dan ook regenwoud. Zelfs alle bomen en hekken zijn met een dikke laag mos begroeit. Dat is ook wel weer mooi. Onderweg zijn we bij Monroe Beach er nog even uitgeweest. Daar zou de best toegankelijke plek zijn om geeloogpinguins te kunnen spotten. Vanaf de parkeerplaats was het echter nog wel ruim een uur lopen (heen en terug), tenzij je een 4WD had, dan had je er met de auto kunnen komen (voor Sjacko hét argument dat we nu toch maar een Landrover hadden moeten kopen). Na een stukje lopen kwamen we een stel tegen en vroegen of er pinguins te zien waren. Dat was niet het geval en daarop besloten we om maar weer rechtsomkeer te maken. Het was wel een leuke kennismaking met het regenwoud in de regen.



Rond 3 uur kwamen we in Franz Josef Glacier aan en het regende nog steeds pijpestelen.We hadden een kamer bij een BBH geboekt, genaamd Franz Chateau. Het bleek echter dat we een foutje hadden gemaakt bij het boeken, wat de prijsinschatting betreft. Waarschijnlijk had ik de totaalprijs per nacht doorgekregen, terwijl ik dacht dat het voor 2 nachten totaal was. Het bleek dus dat we een redelijk groot appartement hadden met aparte slaapkamers en eigen douche, wc en keuken. Nou ja, achteraf was dat nog niet zo gek met dit weer.

Door rustig wat te eten, video te kijken en te computeren, kom je de rest van de avond dan ook wel weer door en op zich is dat ook wel weer eens lekker. O ja, eind van de middag zijn we ook nog in de 'spa' geweest (zo noemen ze hier een bubbelbad). Eerlijk gezegd vonden we het niet echt superschoon en we zijn daarna toch maar even lekker onder de douche geweest. Het was wel weer leuk om de sfeer van een BBH te proeven waar veel backpackers komen van allerlei pluimage. Sjacko knoopt ook altijd nogal makkelijk een gesprekje aan en vindt dat dan ook wel leuk.
De weersvooruitzichten waren dat het de volgende dag zou gaan opklaren. 's Ochtends regende het inderdaad niet meer voortdurend, maar wel af en toe flinke buien. Na de middag leek het echter toch echt op te klaren en na een korte lunch zijn we naar de gletsjer gereden. Dat was maar een klein stukje, maar vanaf de parkeerplaats moet je dan nog wel zo'n drie kwartier lopen. Met de gletsjer in het vizier en weer prachtige watervalpartijen en rotsformaties aan de zijkanten was dat ook helemaal niet vervelend.



Je mocht niet heel dicht bij de gletsjer komen omdat dat te gevaarlijk was. Dat kon alleen als je een tour met een ervaren gids had geboekt (zoals je het groepje blauwe mensen hierboven ziet). Maar van een afstandje was de gletsjer ook al heel indrukwekkend om te zien.
We vonden een aardige dame bereid om ons op de foto te zetten (alleen zie je dan niet zoveel meer van de gletsjer, maar afijn).

Op de terugroute klaarde het nog wat verder op, zodat we de bovenkant van de gletsjer nog wat beter konden zien.

Het weer bleef verder mooi en we hebben nog wat rondgetourd in de omgeving, maar verder niet meer zoveel bijzonders gedaan. Morgen hopen we dan weer verder te reizen richting Westport, onze één na laatste stop. Daarna gaan we weer naar Picton, waar we onze rondreis op het Zuidereiland begonnen zijn. Daar hopen we nog een herkansing te krijgen om met de dolfijnen te gaan zwemmen.
Op zich hebben we er ook allemaal wel weer zin in om richting het noorden te gaan en ons huis in Palmerston North te betrekken. Zeker Hanna kijkt daar naar uit; om weer een eigen plekje met een eigen kamer en bed te hebben, ook al is dat dan weer tijdelijk, maar wel voor een aantal maanden.

1 opmerking:

  1. Hee ...Toch nog een blog!
    wilde al gaan zingen "tis stil aan de overkant..tis stil aan de overkant.."
    Maar toen ik op jullie weblog kwam zag ik toch een update!!
    (terwijl ik dit typ krijg ik ook via twitter een bericht dat er een update is..)
    hahaha.. ben schijnbaar nog niet zo wakker, moest 2x lezen voordat ik doorhad dat het over een geel-oog-pinguin ging..
    Las heel de tijd gee-loog-pinguin
    Jammer dat je ze niet gezien hebt, maar zal zo even googelen om te kijken wat we nu moeten missen
    Weer een heel ander stukje natuur zo'n regenwoud!
    Geen last van je astma Sjaak..? Lijkt me behoorlijk vochtig( en dan bedoel ik niet qua neerslag)
    Stiekem vind ik het ook wel leuk om jullie nu in lange broek en compleet met jas/fleechetrui te zien
    Maakt het contrast met de thuisblijvers wat minder groot he..
    Hartelijke groeten en voor morgen..euh..straks alvast weer een goede reis gewenst

    BeantwoordenVerwijderen