maandag 10 januari 2011

Omarama

Vandaag hadden we weer een tamelijk lange rit voor de boeg van Christchurch naar Omarama. Het eerste stuk was wellicht wat saai door laagland met veel landbouw (wat ikzelf natuurlijk wel weer interessant vond). Later reden we weer richting de bergen en kwamen we langs een aantal mooie bergmeren. We zijn even van de route afgegaan om boven naar Mt. John te rijden, waar je een prachtig 360 graden panorama had.

We zitten dus weer op een Top10 Holiday park, maar het is wel weer heel anders dan in Christchurch. Veel meer tenten; wat minder te doen voor de kinderen al is er wel een en ander zoals een snelstromend riviertje. Het park is wel weer ruimer opgezet en dus ook de cabins, waar wij er een van hebben, staan veel mooier. Tot nu toe liet ik steeds foto's zien van de buitenkant, maar laten we nu eens de binnenkant zien.



Ik moet er wel meteen bij zeggen dat dit één van de ruimste en netste huisjes is tot nu toe. Maar het verschilt ook heel erg. De vorige was kleiner, maar had wel weer een eigen douche en wc. Maar goed, je blijft in dit soort accomodaties over het algemeen maar 1 tot hooguit 3 nachten.
Dat brengt me ook op een voorlopige terugblik, nu we bijna op de helft van onze vakantie op het Zuidereiland zitten. Zoals de meeste toeristen trek je het eiland in een aantal weken door, wat betekent dat je veel kilometers maakt (die over het algemeen dus wel aangenaam zijn vanwege de prachtige routes) en slechts één tot enkele dagen op één plek blijft. Wij als volwassenen vinden dat wel mooi, maar we merken dat de kinderen er soms wel moeite mee hebben. Hanna vraag regelmatig vertwijfeld hoeveel huisjes we nog te gaan hebben voordat we in ons eigenlijke huis gaan wonen. Daarnaast zijn de contacten met vriendjes op het park ook altijd van korte duur. Maar goed, op zijn tijd kunnen ze ook best wel genieten van de prachtige locaties die we bezoeken en zeker de eerste weken konden ze veel naar het strand, wat ze altijd wel waarderen.
Overigens, over ons huis in Palmerston North hebben we ook nog nieuws. Het bleek dat er een misverstand ontstaan was tussen de verhuurder en de huidige huurder. De verhuurder had gedacht dat de huurder er na de kerst uit zou gaan, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Paniek dus, maar inmiddels hebben ze een ander huis voor ons gevonden wat wellicht nog wel mooier is en een betere ligging heeft. Later vertellen we er wellicht nog meer over.
Nu naar bed en morgen richting Mount Cook.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Kiwi's :-)

    leuk om de verhalen te lezen, erg mooie plaatjes geschoten zo te zien!

    Natuur ziet er in ieder geval goed uit, geniet ervan en wie weet vlieg ik nog wel langs van de zomer.

    Groetjes aan iedereen

    Andre Klepper

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie genieten daar lekker in je zomer outfit van het mooie weer....en hier hebben we eindelijk het eerste pak sneeuw, gelijk 25 cm, dus de moeite. Voorspelde middag temperatuur de komende dagen -11.....brrr. Jaap zit ingesneeuwd op Atlanta, hopelijk komt er morgen weer schot in het vliegverkeer.
    Erg leuk om jullie belevenissen te volgen op het blog! Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen