maandag 25 april 2011

Regen in Rotorua

Tsja, het geluk met het mooie weer is nu toch wel afgelopen. Sinds gisteren komt het met bakken uit de hemel. Vanuit Auckland zijn we dus vertrokken richting Rotorua. Zoals aangekondigd zouden we nog langs een Groningse boer gaan. Dat klopte niet helemaal, want het was wel een boerenzoon, maar zelf werkte hij hier in NZ bij een diermedicijnenbedrijf. Maar goed, het was leuk om elkaar even te ontmoeten en ervaringen en beschouwingen over NZ uit te wisselen met elkaar.
We zijn via Matamata gereden omdat we wisten dat daar Hobbiton was, een belangrijke plaats voor filmscenes van Lord of the Rings en waarschijnlijk ook weer voor de nieuwe film de Hobbit. Het bleek echter dat je dat alleen kon bekijken via een 'guided tour' en die duurde te lang en was te duur, dus dat hebben we toch maar niet gedaan. Waarschijnlijk was dat achteraf toch erg tegen gevallen (weinig te zien en veel blabla er omheen). Dan maar snel doorgereden naar ons huisje op het Cosy Cottage Park in Rotorua. Dat ligt vlak aan het meer en je zit daar dus midden in het thermale gebied. Dat wil zeggen dat er allerlei hete bronnen vlak onder het aardoppervlak zitten. Ik moet zeggen dat dat best wel een bijzondere gewaarwording is. We hopen er de komende dagen nog meer spectaculaire dingen van te zien, maar dit zijn al wat plaatjes vanaf het park.


Het opborrelende water is hier en daar ook echt heet en er staan dus ook waarschuwingsborden dat je op moet oppassen dat je je niet verbrand. De thermale activiteit wordt ook nuttig gebruikt. We hebben nu bijvoorbeeld een verwarmingsradiator in huis die verwarmd wordt met warm bronwater. Ook het gewone leidingwater wordt op die manier opgewarmd. En last but not least zijn er een verwarmd zwembad en diverse 'warm water poolen' (spa's) op het park. Een nadeeltje is wel dat er met het opborrelende water ook af en toe flinke zwaveldampen meekomen, dus dat kan soms wel eens behoorlijk stinken. Maar je kunt dan natuurlijk ongegeneerd een scheet laten zonder dat iemand het merkt ;-)
Maar goed, op dit moment regent het dus en zitten we binnen een boekje te lezen en een blog te schrijven; je moet wat. Vanmiddag hopen we naar een museum te gaan en misschien is het weer dan iets opgeklaard zodat we nog wat kunnen wandelen. En hopelijk wordt het morgen wat beter (de voorspellingen wijzen in die richting), want er zijn hier allerlei leuke activiteiten buiten te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten