donderdag 21 april 2011

Hot Water Beach

Vandaag was het dan zover: naar het hot water beach! Voor zover ik weet een unieke plaats op aarde. Want er zijn natuurlijk veel warmwaterbronnen, o.a. in Nieuw-Zeeland, maar nergens in combinatie met het strand. Omdat je natuurlijk met eb en vloed te maken hebt, heb je per dag een bepaald aantal uren die optimaal zijn om van dit fenomeen te kunnen genieten: 2 uur voor en na eb. Vandaag was het 3:27 uur eb, dus om ongeveer half twee waren we present. We konden schoppen lenen van het vakantiepark hier, dat gaat toch een stuk sneller dan met je handen. En graven maar.


Er zitten op korte afstand twee bronnen, dus het is niet zo dat je op het hele strand kuilen kunt graven. Bovendien komt het op sommige plaatsen omhoog met een temperatuur van 50 graden Celsius en dat is natuurlijk weer veel te warm. En ondanks dat het geen hoogseizoen is, zit je dan toch al gauw met z’n allen op een kluitje en is het ‘vechten’ om een goed plekje.

Maar na gedane arbeid is het dan heerlijk genieten.


En als je het te warm krijgt, neem je gewoon lekker een duikje in de zee. Van daar uit is het ook wel een grappig gezicht.


Als je een tijdje ligt, is het eigenlijk best wel leuk met die mensen om je heen, want vrijwel iedereen ervaart het voor het eerst, en dan is het leuk om ervaringen uit te wisselen of gewoon een praatje te maken. En er zijn natuurlijk ook veel toeschouwers in gewone kleren die je zitten te bekijken en te fotograferen (zoals bijvoorbeeld de eeuwige Jappanners).

Ja, het was echt leuk om dit toch een keer meegemaakt te hebben. Thuisgekomen, ben je natuurlijk hongerig en daarvoor hadden we de bbq maar weer eens van stal gehaald. Dat moet nu wel in het donker, maar op zich ging dat prima.

1 opmerking:

  1. Wow, inderdaad een uniek plekje op aarde
    Had gister al wat gegoogeld omdat ik erg benieuwd was naar HotwaterBeach
    en allemaal een heel schoon en gezond huidje nu..?
    perzikzacht..? als de billen van een babytje..?
    mmmww. Zou voor mij
    ook wel een uitkomst zijn
    hahaha .. Hou het maar bij Embros Thermae.
    een warmwaterbron in Kos die wij van de zomer hopen te bezoeken
    http://www.heteilandkos.nl/embros-thermen.htm

    Overigens is het weer hier nog prima, er stond vanmorgen in de krant dat het momenteel in Nederland het warmst is van heel Europa,
    Kijk en daar word je vrolijk van he!
    mattias krijgt vandaag vakantie, 2 weken, lekker hoor
    Manuel is alleen 2e paasdag, maandag vrij, en dan 4 dagen school en dan weer een week vrij
    We hopen dat het nog even zulk weer blijft, dat snap je!!

    x xx x dikke kusssss xxxx

    BeantwoordenVerwijderen