woensdag 27 april 2011

Meer geothermale wonderen

Vandaag zijn we naar Te Puia (zie http://www.tepuia.com/) geweest. Dat is een themapark waarbinnen een belangrijk geothermaal gebied ligt met diverse geisers, waarvan de Pohutu de grootste is op het zuidelijk halfrond. Hij spuit gemiddeld zo’n twee keer per uur en kan hoogtes van wel 30 meter bereiken. Daarnaast was het ook een verder kennismaking met de Maoricultuur, maar dit keer niet vanuit een museum, maar meer ‘live’. Zo is er een echt Maorigemeenschapshuis wat ook in gebruik is door de lokale bevolking en er worden opleidingen verzorgd in het houtsnijwerk en weven. We hebben ook een show bijgewoond met zang en dans, terwijl er af en toe wat verder uitgelegd werd over voorwerpen en gebruiken. Best allemaal leuk en interessant en voor de kinderen wel leerzaam en indrukwekkend. Maar zelf vond ik het geothermale park met de geiser en vele verschillende borrelende poelen toch wel het hoogtepunt en heel bijzonder. We hebben een hele serie foto’s gemaakt (en ook video’s) waarvan hieronder een kleine selectie te zien is. Eigenlijk zouden de video's mooier zijn, maar vanwege de beperkte internetverbinding is dat nu even te lastig. En dan nog: je moet er eigenlijk geweest zijn om echt te kunnen ervaren wat het is.







Maori-experience:




Daarna wilden we een nog wat meer spannende activiteit doen: de Zorb. Je gaat dan in een levensgrote doorzichtige, plastic bal en wordt je de berg af geduwd via verschillende parcours. Dat klinkt allemaal heel spectaculair, maar toen we er eenmaal aankwamen, hadden we allemaal zoiets van: ‘is dit het nou?’. In werkelijkheid is het maar een klein hellinkje en je gaat helemaal niet zo hard. En aangezien het nog redelijk prijzig was ook, hebben we besloten om het lekker niet te doen. Zo waren we wat vroeger terug op het park, maar het weer was redelijk en met het meer en zwembad in de buurt konden de kinderen zich nog prima een tijdje vermaken.

Morgen trekken we dus weer verder naar beneden richting Lake Taupo. We zitten meer aan de zuidkant, vlakbij een belangrijk nationaal park waarin drie vulkanische bergtoppen liggen; weer een nieuwe omgeving dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten