zaterdag 23 april 2011

Auckland

Vanmorgen vertrokken we in de regen richting Auckland. Onderweg kwamen we nog langs een paar kauri-bomen, de bekende inheemse boomsoort, waarvan de Maori’s kano’s maakten. Vanwege de intensieve boskap zijn er niet al teveel meer van over, dus is het iets bijzonders.



Verder was er niet veel bijzonders te beleven onderweg, dus zijn we maar gelijk doorgereden naar onze volgende bestemming Auckland. We hadden gerekend op meer regen, maar wonderlijk genoeg begon het steeds meer op te klaren en uiteindelijk hebben we nog van een prachtig zonnige middag kunnen genieten.

Auckland is niet de hoofdstad (dat is Wellington), maar wel de grootste stad van Nieuw-Zeeland met ruim 1 miljoen inwoners. Dat is dus een kwart van de totale bevolking. Het is ook één van de belangrijkste steden in de South-Pacific. Het is vooral ook een bekend zeiloord wegens zijn unieke beschutte ligging in de oceaan. De hele stad draait daarom zo’n beetje helemaal om de scheepvaart, waarvan vooral de plezierjachten.

Eén van de must-sees is de Sky-tower, waarop je van zo’n 220 meter de stad en verre omtrek kunt bekijken.




En dit is’m van onderen:


Vervolgens hebben we lekker wat door de stad, en vooral langs de haven, gekuierd.




Eind van de middag zijn we naar ons huisje gegaan op een park, ergens in één van de buitenwijken van Auckland. Met Nederlandse eigenaars, grappig!

Morgen hopen we naar een kerk te gaan die we via internet hier vlak in de buurt hebben kunnen lokaliseren. Daarna zien we wel weer, afhankelijk van het weer.

1 opmerking:

  1. Hoi Sjaak en familie,
    Wat ontzettend leuk om weer eens wat van jullie weblog te zien (ik kom er altijd toevallig op terecht, nu vanuit een of andere Linked-In update). Jullie halen er echt uit wat er in zit, zo te zien, wat een geweldige belevenissen allemaal! Deze posting over Auckland vind ik ook leuk (vanaf september gaan mijn zus en zwager hier voor lange tijd wonen). Prettige vakantie nog (of was-ie nou net afgelopen), en nog een heerlijke laatste paar weken!
    Groeten, Sjoukje

    BeantwoordenVerwijderen