dinsdag 26 april 2011

Dagje Rotorua

Na dus een ochtendje doorgebracht te hebben in ons huisje, wat overigens prima ging, zijn we vanmiddag naar de stad gegaan. Eerst naar het museum van Rotorua. Dat vertelt iets van het ontstaan van de stad met natuurlijk veel aandacht voor de thermale acitiviteit eronder. En omdat er nog veel Maori hier wonen, wordt er ook veel aandacht aan hun cultuur en historie gewijd.


Het gebouw was ooit gebouwd als badhuis, waar mensen (modder)baden konden nemen waar geneeskrachtige werking aan wordt toegedicht. Daarnaast is de relaxgevende werking natuurlijk alom bekend. Je kunt daarom nog op vele plaatsen in en rond Rotorua hiervan genieten.


Het museum was wel aardig, maar niet echt iets om verder over naar huis te schrijven. Maar zoals je op de bovenste foto kunt zien, was het weer inmiddels weer aardig opgeklaard. Daarom hebben we nog een mooie wandeling door een stadspark gemaakt waar ook veel warme bronnen en borrelende poelen waren (en niet te vergeten het lekkere geurtje wat ze verspreiden).



En hoewel de poelen in het park allemaal netjes omheind en mooi aangelegd zijn, laat de natuur zich natuurlijk niet zo maar temmen, wat blijkt uit de dampende plek vlak langs de rijbaan:


Toen was de middag alweer om en na een goede, zelfbereide maaltijd, zijn we lekker in onze eigen warmwaterbronnen gaan zitten om te relaxen.


Voor morgen zijn de weersvoorspellingen gelukkig weer wat beter en hebben we weer een aantal spannende dingen gepland. Als alles goed gaat, daarover morgen meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten