zondag 24 april 2011

Pasen in Auckland

Vanmorgen hebben we eerst lekker ontbeten met zoete broodjes en een gekookt eitje. Daarna zijn we zoals gepland naar de Avondale Baptist Church geweest. Daar ontmoeten we een aantal fijne mensen, die ons hartelijk verwelkomden. Het was goed om samen met andere Christenen hier in Auckland Pasen te vieren. Een paar liederen kenden we wel, dus konden we meezingen. De voorganger was een oude man, maar hij bracht het Paasevangelie heel enthousiast en gedreven. Na de dienst was er een lunch, waarvoor we ook hartelijk uitgenodigd waren. Daar zijn we dan ook graag op ingegaan.Ze hadden 's ochtends vroeg al lamsvlees aan het spit geregen en een paar uur lekker laten grillen. Daar konden we lekker van eten. Behalve Marissa, want die vindt dat je geen lam kunt eten: ze hebben niet eens lekker lang kunnen leven!

Een man uit de kerk raadde ons aan om richting Devonport te gaan. Dat is aan de andere kant van de baai. Dat hebben we gedaan en op een enkel spatje na bleef het ook verder droog vandaag. Het was leuk om Auckland nu van de andere kant eens te zien. Je kon een pier op lopen, waar veel vissers bezig waren. We hebben ook gezien dat ze vis vingen (en dood maakten...).



Je kon ook een rondje met een paardenkar maken.


Vlakbij zijn we Mount Victoria opgereden waar je dus op een hoogte stond en een mooie 360 graden view had en weer andere gedeelten van Auckland kon zien.


Een endje verder lag North Head, een andere hoogte langs het water, wat vooral als verdedigingswerk is ingericht geweest. Het heeft echter nooit werkelijk gefungeerd, waar ondanks alle dreigingen van Russen, Duitsers en Japanners is er nooit een echte aanval op Nieuw-Zeeland geweest. Maar het is leuk om alle bunker en tunnelcomplexen nog te zien en er in te spelen.


Daarna zijn we langzaamaan weer richting het centrum gegaan. Daar hebben we lekker gegeten bij een Irish Pub aan het 'Waterfront' bij de haven. Dat was erg gezellig. Het was inmiddels donker geworden, dus konden we Auckland by night beleven. Foto's maken is dan echter altijd erg lastig.



Op de terugweg zijn we nog even Mount Albert opgereden om van het uitzicht bij nacht te genieten.


Morgen hopen we richting Rotorua te vertrekken. Onderweg hebben we afgesproken om bij een Nederlandse boer uit Groningen langs te gaan. Zijn vader ken ik vanuit het werk in Nederland en die had gezegd dat we zeker een keer bij hem langs moesten gaan als de gelegenheid zich voordeed. Ik ben benieuwd.

1 opmerking:

  1. Hallo familie,
    Jullie gaan morgen naar Rotorua. Daar woont familie van Karin Schippers. Tante Willie,mevr. Hemming een zus van de vader van Karin. Ze woont in 12 Chapman Place. Ze heeft eerst in Lower Hutt gewoond.
    Zij is als jong meisje met haar familie naar Nieuw-Zeeland gegaan.
    Ik haar haar een aantal jaren gelden alweer ontmoet.
    Jullie zien weer een heleboel mooie dingen.
    Dinsdag vertrek ik voor 12 dagen naar Canada (Toronto en Ottawa) Op 7 mei hoop ik weer terug te zijn in Nederland.
    Geniet van alles.
    Groetjes. Janny.

    BeantwoordenVerwijderen