woensdag 20 april 2011

Aangekomen in Coromandel

Vandaag moesten we ons huisje voor 10 uur verlaten en het was niet heel ver rijden naar onze volgende bestemming, dus was er tijd om onderweg wat dingen te doen.

Kiwi360
Onze eerste stop was bij het themapark Kiwi360, waar alles om de kiwi draaide zoals wij Nederlanders die kennen: het fruit dus en niet de vogel.


Het noordelijk stukje van de bay of plenty is namelijk beroemd om zijn kiwifruitproductie. In een karretje kregen we een rondleiding langs de kiwi-boomgaarden en werd ons het nodige vertelt van het ontstaan van de productie en huidige omvang. We konden het natuurlijk ook allemaal van dichtbij bekijken. De takken van de boompjes worden zo geleid dat er in feite een soort plafond ontstaant waar je net onderdoor kunt lopen (afhankelijk van je lengte natuurlijk).


We konden ook nog een kijkje nemen bij het pakhuis, waar de kiwi’s worden ingepakt. Het overgrote deel wordt geexporteerd, o.a. naar Europa. Zespri is het belangrijkste merk, dus let maar eens op als je kiwi’s in Nederland in de supermarkt koopt. Grote kans dat ze uit Nieuw-Zeeland komen.

Karangahake
Onze volgende stop was in Karangahake, waar we eerst onze meegebrachte boterhammetjes hebben opgegeten, met een lekker bekertje verse kiwisap, lekker luierend op een rotsblok in het midden van de rivier...


Er was daar een historische wandelroute langs de resten van een oude goudmijn. Daarvoor hadden ze in het verleden flink hun best moeten doen om een treinspoor aan te leggen, dwars door het bergachtige gebied. Hoogtepunt daarvan was een kilometerlange tunnel. Die was nu dus reeds lang buiten gebruik en er was nu een leuke wandelroute doorheen aangelegd die we hebben gelopen. Dat was natuurlijk wel spannend...


Gelukkig is er altijd licht aan het eind van de tunnel.


Daarna was het nog een uur rijden naar onze eindbestemming: een chalet op het Seabreeze Holiday Park bij Whenuakite. Dat was wel weer even wennen, want dat we allemaal wel weer wat simpeler dan het vorige motel waar we zaten, maar goed, dat kostte ook meer. We hadden nog even tijd om een bliksembezoek te brengen aan het Hot Water Beach, want daar zitten we wel vlakbij. Morgen hopen we daar gewapend met schep langer naartoe te gaan om onze eigen natuurlijke hot whirlpool te maken; morgen daarover meer. Hopelijk houdt het mooie weer daarvoor nog wat langer aan; de vooruitzichten worden helaas wel wat minder.

1 opmerking:

  1. Hoihoi
    Hier eindelijk weer eens een reactie
    heb wel al jullie blogs gelezen hoor alleen van reageren kwam niet zo veel
    Kiwi360 ziet er leuk uit, Zespri ken ik inderdaad vanuit de winkels. Gold en green
    Moet zeggen dat ik de goude niet zo heel smakelijk vind
    is een verse kiwi ook anders van smaak dan een supermakrt kiwi..?
    Karangahake--> gaaf! heb het idee dat jullie heeeel wat kilometers maken, schoenen nog niet versleten..? en een 40 graden whirlpool maken klinkt ook niet verkeerd
    Kijk al uit naar het blog van morgen

    hier gaat alles ook lekker, Constant mooi weer, echt moi 24 graden en dat voor April!
    Ook het paasweeekend gaat lekker worden, we kijken er erg naar uit
    Wat heb je in NZ voor paastradities eigenlijk..?
    xx dikke kus..

    BeantwoordenVerwijderen