donderdag 17 februari 2011

Het gaat zo zijn gangetje

En bijna is er weer een week achter de rug. Inmiddels gaat het leven hier zo zijn gangetje. Maandag is Sjacko weer naar de Boys Brigade geweest. Dit keer zijn we niet met z'n allen meegeweest (helaas hebben we er dus geen foto's van). Er was van tevoren gezegd dat hij oude kleren aan moest doen, want ze zouden iets gaan doen met meel en eieren gooien. We waren op het ergste voorbereid dus. Bij thuiskomst bleek echter alles mee te vallen. Sjacko was zo slim geweest om zich niet teveel te laten pakken, dus hij was nauwelijks vies.
Dinsdag zijn de meiden voor het eerst naar de Girls Brigade geweest. Het was bij Ashhurst Domain, een grote picknickplaats in een mooie omgeving. Naast de traditionele BBQ, hebben ze in groepjes allerlei spelletjes gedaan. Marissa vond het wel aardig; Hanna maar zo zo. We weten nog niet of dit een blijvertje is dus.


Op de universiteit begin ik er nu ook lekker in te raken. Diverse interessante gesprekken gehad en de eerste afspraken om 'naar buiten' te gaan, bedrijven bezoeken dus, zitten er aan te komen. Ik heb ook het plan opgevat om van mijn werkactiviteiten een blog bij te gaan houden. Dat is voor de meesten die dit blog lezen waarschijnlijk minder interessant, maar mocht je toch geïnteresseerd zijn, kijk dan op http://www.agrixchange.eu/blogs/sjaakwolfert
Op een ochtend is Sophia ook even langs geweest nadat ze de kinderen naar school had gebracht. We hebben samen een lekkere bak koffie gedronken en een heerlijke muffin gegeten bij Wharerata. Dat is een oud, stijlvol gebouw, alleen toegankelijk voor de stafmensen van de universiteit. Ik heb me laten vertellen dat het er een aantal jaren geleden ook altijd erg druk was op bepaalde tijden, maar na de financiële crisis was dat toch een stuk minder geworden.
Vanavond is Wendy Gardner met haar dochtertje bij ons wezen eten. Dat was wel gezellig. Wendy komt uit Canada (haar vader komt wel weer uit Barneveld of all places) en is net als mij hier ook op sabbatical. We zitten bij mekaar op de kamer. Haar man is vorige week weer terug gegaan naar Canada, want ze hebben een eigen winkelketen in outdoor sports en hij kon het niet maken om zo lang weg te blijven. Dat is voor Wendy en Bree best wel moeilijk lijkt me. In juni komt haar man weer terug en dan gaan ze afsluitend nog een vakantie houden op het zuidereiland.
Op school gaat het verder wel goed met de kinderen. Tot nu toe had Marissa nog geen buddy aangewezen gekregen (Hanna wel), maar toen we dat aankaarten bij de juffrouw, was dat zo geregeld. Ze heeft nu Shakira als buddy, die haar dus extra kan helpen als ze dingen niet helemaal begrijpt. Volgende week gaat Marissa's klas ook een nachtje op kamp, dus dat is wel weer leuk. Sophia heeft vandaag bij een vrijwilligersorganisatie wat geïnformeerd of ze wat kon doen, maar de betreffende persoon die haar zou kunnen helpen, was er niet, dus wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

  1. dag fam. Wolfert,

    al eerder geprobeerd om een berichtje te sturen, wat dus niet lukte. Hopelijk nu wel met de google account!

    Wauw wat een belevenissen hebben jullie al achter de rug; eerst de vakantie en nu al zoveel ervaringen in palmerston met alle ontmoetingen. Wat is de wereld inderdaad klein; nooit geweten dat de edese kerkbode zo'n groot comminicatie middel kon zijn;-)
    Fijn dat jij Sjaak het ook zo naar je zin hebt daar op de universiteit.
    Sophia, we missen je wel in de jeugdraad hoor! Eh..ik zal je niet vermoeien met de details.

    Het allerbeste en geniet van deze tijd

    Groetjes van Andy en Adrie met de kids

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Andy/Adrie, je bericht is prima doorgekomen nu. Bedankt.

    Sjaak

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oooh wat een leuk stukje weer, en die fotos . Top.
    Sjaak jij ziet er echt overal heeel relaxed uit allemaal, echt helemaal op en top in je vel
    ( de rest ook hoor, maar bij jou valt het zo extra op)
    en ik moest zo lachen.."sjacko nauwelijks vies.."
    wat super dit blog..
    Zat eens ff te rekenen... over 4 maanden zijn jullie al weer thuis
    Als je het snel zegt lijkt het niet zo heel lang
    Dit weekend gaan we weer een poging doen tot skypen..
    Dikke kusss...missss you

    BeantwoordenVerwijderen