dinsdag 8 februari 2011

Contacten beginnen exponentieel te groeien

We beginnen nu echt verder in te burgeren hier. Zoals eerder verteld, waren we vorige week zondag in de Reformed Church, waar we o.a. het oudere echtpaar VanLaar hadden ontmoet (hij is ooit vanuit Ede hier naar toe geëmigreerd). Later belde hij of onze kinderen wellicht met zijn kleinkinderen wilden spelen. Ze wonen namelijk bij mekaar in huis. Op die uitnodiging zijn we afgelopen zaterdag ingegaan. Ze wonen inderdaad in een heel mooi groot huis in een nieuwe wijk aan de rand van Palmie. Ze hebben alleen jongens, waarvan één in de leeftijd van Sjacko. Hij zit ook op de Freyberg High School, maar dan één jaar hoger. Hij was ook liefhebber van Top Gear, dus dat klikte meteen met Sjacko. Ze hadden ook wat dieren, dus Marissa en Hanna vonden het ook best leuk. Wij hebben uitgebreid kennisgemaakt met VanLaar's dochter Elisabeth en haar man Alistair. Zij gaan naar de Baptist Church, dus die hadden we nog niet eerder ontmoet. Hij is schoolhoofd op een school in Feilding, een naburig dorp. Zij geeft les op een school van de 'Brethren', een tamelijk orthodoxe stroming hier. Omdat ze zelf geen hogere opleiding (mogen?) doen, hebben ze haar van buiten ingehuurd. We hebben uitgebreid gediscussieerd over het onderwijs en ze zeiden dat we met de Roslyn en Freyberg school best goede keuzes hebben gemaakt.

Van het een komt het ander
Door Alistair en Elisabeth werden we uitgenodigd om volgende week zondag naar de baptist church te komen en daarna bij hen te komen lunchen, samen met de huisgroep waar zij bij zitten. Dan zullen we dus weer nieuwe contacten op doen. Vandaag werd ik door een collega op het werk ook al uitgenodigd voor deze zondag, maar die moesten dus al een week verzetten!
Verder bleek dat Alistair leiding gaf aan de Boys Brigade, iets vergelijkbaars als scouting. Maandag zouden ze weer de eerste opkomst hebben. Dat was bij het zwembad in Feilding, inclusief BBQ natuurlijk. We mochten allemaal meekomen. Dat hebben we gisteren dus gedaan. Daar waren natuurlijk ook weer andere ouders, waaronder moeders. Die bleken weer leiding te geven aan de Girls Brigade, de vrouwelijke tegenhanger en Marissa en Hanna waren uiteraard van harte welkom. We hebben dat nog wel even een weekje uitgesteld; anders was het allemaal wel veel in één keer.
Gisteren kreeg ik ook opeens een SMSje van Hester of we woensdagavond wilden komen BBQen bij hun thuis als opening van een bijbelstudiekring. Tsja, wie was Hester ook alweer? Het bleek iemand te zijn die Sophia toen in de reformed church had gesproken. Daar gaan we morgen dus naar toe. Zij wonen echt een eindje buiten Palmie op een melkveebedrijf; dat vind ik natuurlijk wel erg interessant.
Ook voor deze afspraak moet ik alweer een andere afzeggen. Op dit moment woon ik namelijk een workshop bij, die gehouden wordt op de universiteit en daarvan is morgenavond het workshop dinner. Maar dat is allemaal met onderzoekers en ik ga nu toch liever even naar een echte boer. Overigens schijnen zij ook Nederlandse roots te hebben, zoals zoveel hier. En niet alleen in NZ. Zo zit ik samen op een kamer met een Canadese, die hier ook op sabbatical zit. En haar vader komt weer uit Barneveld. It's a small world after all.

Ook de kinderen krijgen steeds meer contact op school. Sjacko heeft voor zaterdag zijn eerste afspraak met klasgenoten om naar de film te gaan. Een klasgenootje van Hanna komt hier zaterdag naartoe om te spelen. Sophia helpt de laatste dagen ook wat mee op school, zowel in Marissa's als Hanna's klas. Hieronder nog een leuke foto van Hanna's klasgenootjes:


Zo beginnen we dus aardig te socializen hier in Palmie. We houden jullie verder op de hoogte.

2 opmerkingen:

  1. Jullie hebben het gewoon hartstikke druk daar in Nieuw-Zeeland. Wat een contacten worden er gemaakt. De wereld is inderdaad maar klein. Leuk om te lezen. Ook dat de kinderen het naar hun zin hebben. Het is toch best spannend allemaal.
    Blijf ook van de sabbatical genieten en laat je niet leiden door alle verplichtingen.
    Groetjes, Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zozo.. dat klinkt helemaal goed zeg,
    Wat fijn dat jullie overal zo goed inrollen.Leuk, nieuwe contacten, veel afspraken
    Fijn om te horen dat de kids ook al vriendjes en vriendinnetjes hebben
    Hou het even kort, pc maakt raar geluid en is traaaag

    BeantwoordenVerwijderen