zondag 20 februari 2011

De Gorges

Zaterdag zijn we met een familie uit Texas naar de Gorges geweest. Zo noemen ze het gebied langs de Manuwatu rivier die de bergketen ten noordoosten van Palmerston doorsnijdt. We kennen hen via Sjacko die bevriend is met hun zoon Mike. Zij zijn hier sinds september vorig jaar en blijven tenminste nog tot december. Hij werkt als psychiater in het ziekenhuis. Hij vertelde me dat er nog al een tekort was aan psychiaters, dus waarschijnlijk kunnen ze nog wel langer blijven als ze dat willen, maar daar moeten ze nog over nadenken. We hebben een flinke wandeling gemaakt en het ging soms behoorlijk de hoogte in. Maar het was wel heel mooi, zoals jullie hieronder kunnen zien.





Tijdens de wandeling hebben we lekker lopen kletsen met Chris en Lisa; zo heten ze. Altijd weer leuk om te horen hoe zij het hier beleven.

’s Middags zijn Sophia en Marissa wezen shoppen op de Square, zoals het centrum hier heet. Marissa kon een beetje verkennen voor wat ze voor haar verjaardag wil hebben, want die komt er ook al weer snel aan (10 maart). Zelf ben ik nog een flink end wezen hardlopen. Bijna 11 km, terwijl het best warm en vochtig was. Eerlijk gezegd was ik blij dat ik weer thuis was, maar toch gaf het wel weer een voldaan gevoel.

Vandaag zijn we weer naar de Central Baptist Church gegaan. Marissa en Hanna zijn naar hun eigen kinderdienst gegaan. Sophia is met Hanna meegegaan om haar wat te begeleiden. De dienst ging over ‘Who is God?’ Op zich wel een goede preek. Soms mis ik wel een beetje de aansluiting bij de bijbel en komt het op mij een beetje over als een filosofisch verhaal. Maar wellicht dat bijbelstudie meer op andere momenten wordt gedaan. Dat zouden we nader moeten onderzoeken door ons aan te sluiten bij een huisgroep; misschien doen we dat wel. Na de dienst werden we nog voorgesteld aan Margreet, een Nederlandse dus. Zij werkt ook op de universiteit en woont hier al 10 jaar. We hebben haar uitgenodigd om eens langs te komen. Via mijn LinkedIn netwerk heb ik afgelopen week ook nog kennis gemaakt met andere Nederlanders: Elly Nederhoff en Leo van Geel. Zij hebben ons ook weer uitgenodigd voor een maaltijd, hetgeen op 4 maart gepland staat. Misschien zouden ze ook nog een ander Nederlands stel uitnodigen met kinderen van basisschoolleeftijd.

Vanmiddag waren we voor de lunch uitgenodigd bij David en Michelle Gray, een collega op de universiteit. Wendy en haar dochtertje (waar ik vorige keer over schreef) waren ook uitgenodigd. We hebben heerlijk gegeten en het was erg gezellig. De kinderen konden zich prima vermaken in de tuin en ze hadden speciaal voor de meiden wat speelgoed verzameld via vrienden (zelf hebben ze alleen oudere jongens). Uiteindelijk hebben we daar de hele middag zo’n beetje gezeten en verder hebben we vandaag eigenlijk niet meer zoveel bijzonders gedaan. Sophia is nog naar een dienst van de New Life Church geweest omdat ze vanmorgen natuurlijk zelf niet zoveel had meegekregen. Sjacko en ik zijn nog een lekker stukje wezen mountainbiken langs de rivier.

1 opmerking:

  1. weer een verslag, leuk
    met nieuwe namen van nieuwe contacten
    Wow hee, wat gaat dat leuk met die contacten !
    en wat wandelen jullie toch veel.
    Zijn de (wandel) schoenen nog niet versleten?
    Anders is het mss een leuk verjaardagskado marissa ;-)
    hahaha
    Hier gaat alles z'n gangetje, We hebben een paar mooie dagen gehad maar tis nu weer ontzettend grijs en koud
    De kids hebben nu een weekje vrij, Voorjaarsvakantie.
    Het staat op de planning om een dagje Efteling te doen deze week. Sam heeft nog een moeilijk examen te doen en hoopt dan voorlopig ff uitgeleerd te zijn
    Verder gaan we lekker uitslapen, en relaxen en wie weet nog een keertje skypen met jullie
    Begreep dat Manuel gister actief geskyped heeft
    Leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen