donderdag 30 december 2010

Auto gekocht



Nou dat is 'm dan, de Mazda MPV die we vandaag gekocht hebben. We hebben er al wat mee gereden en het rijdt best en er zit natuurlijk veel ruimte in. (Voor de liefhebbers: voor zo lang hij er nog op staat is de volledige beschrijving hier te vinden.). Het is een automaat en eigenlijk bevalt dat best. De auto die we nu tijdelijk van Jan en Marian hebben is wel met versnelling, en omdat die aan de 'verkeerde kant' zit, is het nog best wel nadenken tijdens het rijden. Met de automaat hoeft dat niet meer. Ik vind het dus een stuk makkelijker. Sowieso gaat het links rijden mij inmiddels een stuk beter af na een paar dagen. Over een half jaar zal het wel weer wennen zijn, al denk ik dat dat sneller gaat.
Na de stormachtige dag van eergisteren, is het weer schitterend weer en zijn we naast het regelen van de auto en andere zaken weer lekker naar het strand geweest. Dit keer een eindje verderop, in Raumati Beach. Hoewel dit iets meer toeristischer is, is het nog steeds helemaal niet druk. Het is in ieder geval niets in vergelijking met Scheveningen of Ouddorp of zo. Hoewel de harde wind dus was gaan liggen, blijven er wel lekker hoge golven.


Ik ben ook al twee keer wezen hardlopen. Je hebt een prachtig duinpark vlak naast de deur. Dat is wel heuveltje op, heuveltje af en dat ben ik niet gewend, maar het is wel mooi. Vanmorgen was het eb en kon ik langs de zee over het harde zand teruglopen: heerlijk. Overigens zijn mijn hardloop inspanningen te volgen via http://www.marathon-mobile.net/Results/ShowSprint/12608?chartType=Map.
En dan zit het vandaag (30 dec) er weer op in ons luxe huisje in Raumati. Morgenochtend vroeg vertrekken we naar de veerboot die ons naar het Zuidereiland brengt. We horen van alle kanten dat dat op zich al een prachtige beleving is. Zeker nu de weersvoorspellingen er goed uit zien. Mogelijk zien we nog wat wild, zoals walvissen, zeehonden of dolfijnen. Aangekomen in Picton hopen we dan Jan en Marian Weststrate te ontmoeten, die tot nu toe alles perfect voor ons geregeld hadden. We slapen in een BBH (bed and breakfast hotel), wat nog steeds relatief luxe is; onze volgende stop is echt kamperen.
Samen met Jan  en Marian hopen we oud en nieuw te vieren. Met echte oliebollen (van een geïmmigreerde Rotterdamse bakker) en vuurwerk! We vieren natuurlijk wel lekker eerder Nieuwjaar dan in Nederland...

1 opmerking:

  1. .Leuk om jullie verhalen te lezen!! Heel veel plezier op het Zuidereiland, het is er prachtig, mn ook in de bergen. Doe de groeten aan de duizenden schapen die je daar ziet.

    Elvira

    BeantwoordenVerwijderen