donderdag 30 december 2010

NL-Malaysia-Nieuw-Zeeland

Dus we vertrokken naar Malaysia en daarna Nieuw-Zeeland. Had nog steeds het gevoel alsof we zo naar Ede gingen en iedereen weer zouden zien en niet het gevoel dat ik 12 uur in een vliegtuig zat, op weg naar de andere kant van de wereld. Op Schiphol natuurlijk controles, ja want Hanna (8jaar) kon zo maar eens een dikke terrorist zijn die zo het vliegtuig gaat kapen (Uhm!!). Maar niemand keek je verdacht aan en iedereen was aardig. In het vliegtuig zaten we bij de vleugel.

• Vliegtuig 1: zaten bij de vleugel

• Vliegtuig 2: zaten bij de vleugel en gedeeltelijk bij de motor

• Vliegtuig 3: zaten bij de vleugel en de gehele motor

• Dus ik kon niet goed naar buiten kijken.

Het opstijgen vertellen ze verhalen dat je oren knappen en dat je een vreselijk motorgeluid hoort en dat de sirenes (baby’s) keihard gaan janken. No ik vertel hoe het eigenlijk ging.

1. Wachten, wachten en nog eens wachten. En het entertainment systeem stond uit

2. Rij met een slakkengangetje (voor de ‘’veiligheid’’) over het hele vliegveld.

3. IJs van de vleugels afstomen

4. nog een stuk rijden

5. Zacht suizend geluidje klein schokje (net als een trein die gaat rijden)

6. Voelde alsof mijn stoel op een helling staat

7. Mooi uitzicht, behalve die irritante vleugel (maar zonder hem konden we natuurlijk niet naar Nieuw-Zeeland)

8. Licht ging aan en ik zag niks meer

Koud kunstje dus. In het vliegtuig ging het entertainmentsysteem aan met nieuwe films. Had meer films verwacht. Je kon zelfs spelletjes spelen en je had 99 nep-radio-channels . Je kreeg kussen en een deken die dus niet erg comfortabel waren. Slapen ging helemaal niet. in Malaysia 5-sterrenhotel. Ging alles gesmeerd, goed zwembad, verbazend aardig personeel, mooie badkamer, super ontbijt. Had ook nog een Australische vriend gemaakt in het zwembad. Speelden continu een grappig spelletje. En irriteerden mensen die zaten te zonnebaden. Dan aangekomen in Nieuw-Zeeland. Hadden we oponthoud bij Auckland-Airport dankjewel Malaysia Airlines. We kwamen aan bij het huisje en bekeken alles. we gingen zwemmen in een koude Nieuw-Zeelandse zee. De warmste zee waar ik ooit in heb gezwommen met de hoogste golven(voor NL, niet voor NZ). Veel zwemmen in mooi weer, behalve dinsdag toen waaide het keihard en waren er hele hoge golven. Dus gingen we naar de zee (Natuurlijk ga je niet binnen zitten als er echt heel erge harde wind staat, voor sommigen niet logisch maar voor fam. Wolfert wel). En je kon naar voren leunen zonder dat je omviel.



Diezelfde dag gingen we ook naar een automuseum. Vol met oude Auto’s en gekke auto’s kleine grote en zelfs vliegtuigen en stoomwalsen en ouwe motoren en maffe creaties van Suzuki. En een boot met een gasturbine. Nederland werd gerepresenteerd door een DAFje. Mijn moeder en zusje gingen op een bankje zitten en naar buiten kijken. Maar uiteindelijk boeide de maffe rare creaties van sommige mensen bij elkaar verzameld hen toch. Zoals een indiaanse jeep met wel 55 achteruitkijkspiegels op de motorkap. Of een McDonalds VW beetle. of een auto met het interieur van een rieten mand. of een crossmotor net rupsbanden uit 1955 (ongeveer) En dan had je ook nog eens de Mickey Cohen Fleetwood gangster Cadillac met echte kogelgaten overal. Of een gigantische Cadillac die er zo mooi uitzag zie de foto hieronder.

of deze malle jongen en hij rijdt echt het is echt een auto


Daarna gingen we onze auto kopen. Na al die dikke Mercedesen, gigantische Cadillac’s gezien te hebben kregen we een doos op wielen(geen busje) uhm sorry een Mazda MPV. Die zal denk ik niet in dat museum komen zelfs niet als hij antiek is. Ok botweg mijn mening over de grote! gezinsauto. Lelijk, niet echt een pronkstuk maar wel heel erg praktisch en ruim vanbinnen. Maar het zou sowieso geen BMW Mercedes of Audi worden omdat die of te duur zijn of te weinig bagageruimte. De volgende dag gingen we naar een ander strand. Daar had een weer een nieuwe vriend gevonden. We gingen een dam bouwen. Maar vanwege gebrek aan materiaal. En de stroming van het riviertje (dat naar de zee liep) de hele tijd onder de dam door groef. En gingen we maar zwemmen. Daarna gingen we allebei weer naar huis. En af en toe dacht ik (niet alleen die dag) oei, oei, oei wat als Richard mee was gevlogen (dat zal hij zelf wel snappen)

Sjacko

2 opmerkingen:

  1. Hai Sjacko (en familie!),

    Nou, klinkt of het allemaal best spannend en leuk is. En niet altijd zoals je van te voren zou hebben bedacht of had gehoord. Dat maakt het natuurlijk juist zo leuk, jullie zijn daar van alles aan het ontdekken!
    Alvast een hele goede jaarwisseling daar aan de andere kant van de wereld, wij moeten nog wat langer wachten :)

    Groeten,
    Marina (van T@mim)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sjacko
    Wat leuk om een stukje van jou te lezen!
    Volgens mij vermaken jullie je daar primaaa
    Hier zit de vakantie er weer op, net terug van een weekje weg/ Morgen moeten de kids weer naar school... jakkkus
    Dikke kussss
    Sam, Manuel Mattias en marina

    BeantwoordenVerwijderen