dinsdag 1 maart 2011

Na de aarbeving: back to normal...

Hoewel de aardbeving in Christchurch nog volop in het nieuws is en regelmatig ter sprake komt in persoonlijke gesprekken, ebt het hier ook weg en gaat het leven weer gewoon zoals het ging. Wel zijn er veel acties van de bevolking hier in Palmerston North om voedsel, geld, e.d. in te zamelen.
Zelf heb ik nog een extra bericht gekregen van de organisatie van het IFMA congres, waar ik op 20 maart naar toe zou moeten (in Christchurch). Het organiserend comité heeft besloten om het hele congres te verplaatsen naar een Methven, een uurtje rijden zuidwestelijk van Christchurch. Ze benadrukten in de brief dat de situatie rondom de oorspronkelijke congreslocatie in Christchurch helemaal niet dramatisch was en dat zeer waarschijnlijk het congres ook daar had kunnen doorgaan. Natuurlijk zat er wel een stukje onzekerheid bij en dat wilden ze uiteindelijk toch uitsluiten. Maar ze wilden maar aangeven, dat iedereen de ergste beelden op zijn netvlies heeft staan (en die logen er natuurlijk niet om), maar dat het in verreweg het grootste deel van de stad natuurlijk helemaal niet zulke grote gevolgen heeft gehad. Iedereen moest wel zijn eigen boeking voor accommodatie annuleren. Dat heb ik gedaan en ik moet zeggen dat ik dat best wel zuur vond voor de betreffende ondernemer; want zo zullen er nog veel meer annuleringen zijn en dat hakt er toch in.
Zaterdagmorgen ben ik weer ruim 10 km wezen hardlopen, zoals sommigen van jullie wellicht al hebben kunnen zien in het resultaat. Omdat ik alle mogelijke rondjes vanaf ons thuisadres nu wel heb gehad, ben ik nu eerst met de auto naar de rivier gereden en ben vanaf daar gaan lopen. Het was op zich wel een mooie route.



Marissa werd opgehaald door een vriendin om naar een paardenspringwedstrijd te gaan. Daar is ze wel een dagje zoet mee geweest. Eind van de middag hebben we fish and chips (patat met gefrituurde vis) gegeten; inmiddels ene traditie op zaterdag. Daarna zijn we nog een mooi rondje wezen touren door de Gorge. Eerst richting Pahiatua en via Woodville weer terug. We hebben nog een paar mooie plaatjes geschoten:


Tot nu toe hadden we nog geen foto met schapen genomen, terwijl je die hier overal ziet. Nou hier is er dan een.


Onderstaande foto hebben we speciaal voor Wout geschoten; er vallen hier nog heel wat gevechten tegen windmolens te voeren zoals je ziet.

Zondagmorgen zijn we weer naar de Central Baptist Church geweest. Daar kennen we nu inmiddels een aantal mensen. En de kindernevendiensten voor zowel Marissa en Hanna bevallen wel. Bij Hanna gaat nog wel steeds één van ons mee; anders voelt ze zich toch wel wat verloren.




's Middags zijn we een mooie wandeling in de buurt van Massey University wezen maken: van Bledisloe park naar Old West Road en vervolgens over de campus terug. Dat was een mooie afwisselende route van zo'n 7 kilometer. Er zijn over het algemeen veel, goed onderhouden speeltuintjes waar de kinderen graag gebruik van maken.

Je komt dan langs allerlei leuke plekjes met opvallende begroeiingen waarbij dan weer even geposeerd moet worden.




En je trekt natuurlijk ook heel intensief met elkaar op...
En er is tijd voor goede gesprekken onder het wandelen...
En Marissa wilde nog even oefenen voor horseracing, wel zonder paard dan...
We hebben ons dus weer prima vermaakt dit weekend!

1 opmerking:

  1. idd..Ook in Nl is er weinig aandacht meer voor de aardbeving, las toevallig net een berichtje op nu.nl dat vandaag de slachtoffers ( 125?) herdacht worden maar thats it. Trending topic hier zijn nu de verkiezingen die morgen zullen plaatsvinden..
    Verder gaat het hier zijn gangetje, kids zijn weer naar school na een week vakantie( dus weer een hoop geklaag en gesteun vooral van manuel ;-) ) het lijkt er op dat de zon deze week zich wat meer gaat laten zien en daar zijn we natuurlijk heel blij mee
    begreep dat er vrijdag ook volop geskyped is, leuk hoor!
    Jullie fotos zijn weer heel leuk, mooi, vertederend, en grappig
    Op hoeveel staat de teller..? eenmaal in Nl verwachten we wel weer een gezellig samenzijn hoor ( schaapskooi? ) met een uitgebreid verslag aangevuld met foto's hahaha Bereid je maar vast voor ;-)
    Welterusten voor jullie.. wij gaan lekker lunchen nu

    BeantwoordenVerwijderen