zaterdag 5 maart 2011

High school

Nou, ik ga dus naar High school. Op de High school zitten studenten van dezelfde leeftijden als op de middelbare school (wat een stom woord eigenlijk). Alleen loopt NL een jaartje vooruit omdat Kiwi's 1 jaartje later met school beginnen. Je hebt alleen maar wiskunde, geintegreerde studies, wetenschap en twee keuzevakken. Je hebt maar één (niet zo moeilijk) niveau. Wel een beetje maar niet volledig, het zit zo: Jij hebt een UNIEK rooster. Je deelt je rooster met andere mensen, (niet geheel) behalve de keuze vakken. En elke ochtend zit je met een vaste groep studenten bij elkaar en dat is je mentor klas. Ik ga altijd kaarten met de andere gasten. Nu terug naar die verschillende niveau's. Op een dag moest onze (niet mentor) ''klas'' een test doen en die bepaalde of je in een hoog-niveau wiskunde klas zit of een laag-niveau. Bij wetenschap en geintegreerde studies zat je al in hoger niveau. Bij die ene test werd de ''klas'' gesplitst en kwamen er andere weer bij. Je hebt een goed risico dat je eruit wordt gehaald omdat je niet hard genoeg werkt. Hier volgt een korte beschrijving van alle vakken. (ik zit in het hoogste niveau)
- Geintegreerde studies: engels geschiedenis en allemaal dingen over nieuw zeeland bij elkaar (5x per week)
- Wetenschap: Natuurkunde, Scheikunde en biologie we leren nu over DNA (deoxrybose Nucleic Acid) (5x per week)
- Wiskunde: Leer nu wat ik in de brugklas leerde ;) (5x per week)
- Keuzevak 1; Muziek: Heb vorig jaar gemist en heb nu geen map met bladmuziek, kan niet alles daarom speel ik trommels (5x per week)
- Keuzevak 2; Techniek: Ben een dienblad aan het maken. Maar dan overdreven mooi niet dat simpele plastic made in china geval.
- Huiswerk: Niet echt veel meeste dagen geen.

Nou hopelijk heb je nu een beetje een beeld van de High school

1 opmerking:

  1. Sjackooo
    Leuke blog joh...
    Klinkt best relaxed, wiskunde op brugklasnivo, weinig huiswerk,
    Ik denk dat Manuel stiekem wel wil ruilen..!
    en we zijn erg benieuwd naar je ongetwijfeld mooie dienblad..fotoooo!

    BeantwoordenVerwijderen