zondag 1 mei 2011

Vakantie met adrenalinestoot afgesloten

30 april 2011

Op zaterdagmorgen zijn we vertrokken vanuit ons laatste vakantiehuisje bij Lake Taupo. Het was koninginnedag, maar daar hebben we niet veel van gemerkt natuurlijk. We hadden ons nog voorgenomen het Wilhelmus te zingen als we ’s avonds thuis zouden zijn, maar zelfs dat zijn we vergeten.

We reden nu langs de andere kant van het Tongariro National park, dus konden we de drie vulkaanbergen van de andere kant bekijken. De snelweg waarop we reden, heet de ‘desert highway’ omdat het één van de droogste gebieden van NZ is. Het ziet er uit als een soort pampas zoals je die kent uit Zuid-Amerika.



Overigens is het gebied grotendeels militair oefengebied en strikt verboden om te betreden… Toen we terug liepen stond er een politie-auto langs de kant van de weg en we dachten: oei, nu zijn we er bij. Maar die had een andere auto aangehouden en gelukkig bemoeide de agent zich niet met ons en zijn we snel weggereden (niet te snel natuurlijk).

Aan het eind van die weg kom je bij het plaatsje Wairoa, waar het nationale legermuseum gevestigd is. Sjacko wilde wel graag even een kijkje binnen nemen, dus dat hebben we gedaan.


Gelukkig was er voor de kinderen een kids zone, waar ze zich als militair konden verkleden.



Volwassenen kunnen het natuurlijk ook doen…


(Knappe militair he? Zou in het echt voor veel te veel afleiding zorgen)

Flying Fox
Omdat we in Rotorua de Zorb niet gedaan hadden (omdat het te saai leek), hadden we de kinderen beloofd dat ze wellicht in de Flying Fox mochten. Dat is in de ‘Gravity Canyon’ bij Taihape waar we toch langs zouden komen. De Flying Fox is een soort reuze kabelbaan waar je met een vaart vanaf gaat. Het lag in een mooi gebied, waar je inderdaad een diepe canyon hebt, waar een riviertje doorheen stroomt.

Toen we er eenmaal waren bleek het spectaculairder te zijn dan we dachten. Het was echt diep en een hele lange kabelbaan die erg hard ging. Hanna was helaas te jong. Sjacko en Marissa wilden wel heel graag en uiteindelijk is Sophia meegegaan, want je kunt met z’n drieën tegelijk. Ik had er niet zo’n zin in (= ik durfde gewoon niet).

Er werden natuurlijk opnamen gemaakt die je dan later weer voor veel geld kunt kopen, maar ja, zelf kun je op afstand nooit zo’n mooie video maken, dus doe je het toch. De beelden hieronder spreken voor zich lijkt me.

Je wordt dus in een tuigje gehesen:


En dan zoef je dus met een topsnelheid van 150 km/uur naar beneden:


Onderstaand filmpje laat het allemaal nog veel beter zien natuurlijk (je hebt hiervoor waarschijnlijk de QuickTime player nodig).


Dat was een mooie afsluiter van de vakantie. We kijken terug op een heel mooie vakantie waarin we weer veel mooie dingen hebben gezien en op één dag na prachtig weer hebben gehad. Nu nog zes weken te gaan voordat we weer naar Nederland terugkeren. We hebben echter nog een paar dingen op ons verlanglijstje staan die we in die weken nog hopen te doen.

2 opmerkingen:

  1. wow
    wat een waanzinnig spectaculaire attractie zeg
    Ik weet niet of ik daar ook in zou durven hoor
    wat zal dat hard gegaan zijn. Vind die foto ook helemaalgaaf, waar jullie zo in hangen zeg maar en leuk ook die video opname
    Zal idd wel een beetje afzetterij geweest zijn maar een supergave herinnering toch..?
    Onze q-day was iets minder spectaculair
    Ik heb zelfs nog een halve dag gewerkt, er was hier verder niet zo heel veel te doen
    De mannen zijn wezen fietsen, dat was erg leuk, Prima weer, alleen veeeel wind
    Volgend jaar komen we weer lekker naar Ede hoor
    pffff.. miss you !
    Al komt de 18e juni nu wel steeds dicheterbij
    Dikke kusss
    Kids weer succes op school, Wij hebben hier lekker nu een week vakantie, dat word genieten
    Duik nu mijn bedje in!! xxx Marina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi m sam parker i am a designer and now m working on blogs i m learn about the blogs when m searching blogs on Google then i found your blog its good for me because your blog is very good your blogs design is very good i like it its really help me to get an idea about how to design a blog

    BeantwoordenVerwijderen