vrijdag 20 mei 2011

Hanna op kamp met 'Mana Tahi'

Afgelopen week is Hanna op kamp geweest met 'Mana Tahi', dat is een deel van de leerlingen van de Roslyn School. Ik denk net zoiets als de 'onderbouw' in Nederland. Het kamp was van maandag t/m donderdagmorgen. Dat vonden we best wel lang voor haar, dus hadden we afgesproken dat ik de eerste twee dagen als ondersteuning zou meegaan en dan kijken of ze langer wilde blijven of mee terug naar huis wilde. Nou, het ging hartstikke goed, dus ze is gewoon tot het eind gebleven.

Maandagmorgen vertrokken ze dus met 3 bussen vol naar El Rancho, een vakantiepark in Waikanae aan de Kapiti Coast (zie http://www.elrancho.co.nz/).


Daar aangekomen, moest eerst de meegebrachte lunch opgegeten worden in de centrale hal, waar ook veel van de binnenactiviteiten zouden plaats vinden.


Alle kinderen werden in kleine groepjes opgedeeld waarmee ze die week alle activiteiten zouden doen. Elk groepje werd begeleid door een ouder. Hanna had Chris als leider. 's Middags stonden er allerlei sportactiviteiten op het programma: voetbal, cricket, touchball, etc. Dit was nog met haar eigen klas onder leiding van haar eigen juffrouw Mrs. May.


Er moesten regelmatig twee teams gevormd worden om tegen elkaar te spelen. Hier was Hanna de leider en mocht haar eigen team samenstellen.


Dit was een soort van volleybal, waarbij de bal met een zeil het net overgeworpen moest worden. Dat vereiste teamwork. Eerst dacht ik dat het niks zou worden, maar op een gegeven moment lukte het toch best aardig een paar keer.


Hanna in actie met softball of iets dergelijks: raak!


Tussendoor ging het natuurlijk allemaal netjes gedisciplineerd in de rij naar de volgende activiteit...


Hanna aan de cricket!


Hier met die bal!

's Avonds was er dinner in een grote zaal.




Dit was een activiteit waarbij ze van oude kranten en tape een toren moesten bouwen waarin in de top een ei 10 seconden kon blijven zitten. Wie de hoogste toren had, had gewonnen.


Helaas, die van Hanna's groepje viel om, ei kapot...jammer! Maar het was wel weer een goede oefening in teamwork.

Op dinsdagmorgen zouden we eigenlijk een wandeling naar het strand maken, wat dichtbij was. Daar zouden ze dan iets met zand gaan doen. Het bleek echter nogal hoog water te zijn (het waaide ook hard) en het pad was afgesneden door een brede stroom. Er was wel een alternatieve route, maar ondertussen had een leraar alvast een kijkje op het strand genomen en het bleek dat er door het hoge water eigenlijk ook maar amper strand was. Dat ging dus helaas niet door. Maar er waren genoeg andere dingen te doen van sport en spel.


Even overleg...



Het was de bedoeling om de balk in evenwicht te houden...



Bij deze lukte het wel!



Een van de leukste activiteiten was wel de waterslide. Dat ging hard!


Tussendoor was er vrije tijd om bijvoorbeeld even lekker op de trampo te springen.



Dit was de kamer waar Hanna sliep. Nu waren de meiden net aan het opruimen, want het was er op een gegeven moment een bende...



En hier 'sliep' Hanna dus.


En dit is Hanna met Hannah


Op dinsdagavond ben ik dus naar huis gegaan en is Hanna gebleven. Woensdag heeft ze ook nog een leuke dag gehad en donderdag rond de middag hebben we ze weer van school opgehaald. Ze had het erg leuk gehad. Weer een hele ervaring rijker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten