zaterdag 16 oktober 2010

De familie Wolfert gaat 'Down Under'


Op 20 december 2010 is het zover. Dan gaan we als hele familie voor een half jaar naar Nieuw-Zeeland wegens een sabbatical van Sjaak. Voor degenen die niet precies weten wat dat is: dat is een werkonderbreking voor een wat langere periode dan een gewone vakantie met als doel eens goed tot rust te komen en nieuwe inspiratie op te doen. Sommigen gaan er echt helemaal tussenuit, maar anderen zoeken toch iets werkgerelateerds op. Dat laatste is bij Sjaak het geval. Hier kun je lezen wat het plan was. Inmiddels is dit plan verder uitgewerkt en zal Sjaak als gastmedewerker gaan werken bij Massey University in Palmerston North. Sophia heeft ook sabbatical van haar werk gekregen, maar vooralsnog heeft zij geen heel concrete plannen om daar ook iets werkgerelateerds te doen, maar wellicht kan dat nog wel komen. Onze kinderen Sjacko (14), Marissa (11) en Hanna (7) moeten uiteraard ook mee en zullen daar naar school gaan. Daar zijn we al mee bezig; in een later bericht daarover meer.
Overigens gaan we de eerste maand gewoon op vakantie, hoofdzakelijk naar het Zuidereiland. De rest van de tijd wonen we in Palmerston North, wat op het Noordereiland ligt. Omdat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen omgekeerd ten opzichte van Nederland. Wij komen dus midden in de zomer aan. Dat wordt dus kerst aan het strand! Over het algemeen wordt het overigens niet heel erg warm in NZ omdat er veel invloed van zee is (klik hier voor meer info).
Eind januari hopen we dus weer op het Noordereiland terug te zijn en ons te vestigen in Palmerston North. We hebben daar al een gemeubileerd huis gehuurd, waar we voorlopig in kunnen. Afhankelijk van hoe dat bevalt, kijken we later wellicht nog of we ergens anders willen gaan wonen. Sjaak zal dan grotendeels overdag naar de universiteit gaan en de kinderen naar school. Na 14 weken (dat heet daar 'term') hebben ze twee weken vakantie dus dan zullen we waarschijnlijk de tijd nemen om het Noordereiland verder te gaan verkennen. Maar ook tussendoor hopen we uiteraard in de weekenden er op uit te trekken.
De voorbereidingen zijn uiteraard in volle gang en in een volgend bericht zullen we meer vertellen. In ieder geval komt het nu steeds dichterbij en krijgen we er steeds meer zin in!

2 opmerkingen:

  1. He, leuk om jullie blog te zien. Was net even op Linkin toen hij naar boven kwam drijven. Veel succes met de voorbereidingen en het pakken van de koffers, dat zal wel wikken en letterlijk wegen worden wat er allemaal ingaat.
    Groeten Jan en Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aaah wat leuk een weblog..Kunnen we jullie voorbereidingen en belevenissen daar een beetje volgen!!!

    BeantwoordenVerwijderen